Project Description

DETOXEN het is een ware hype. Social media staat er vol mee. Maar wat doet het nu daadwerkelijk voor je lichaam? Ik ben natuurlijk geen arts en ik kan het dus ook niet wetenschappelijk onderleggen, maar ik heb het wel zelf uitgeprobeerd. Allereerst moet jij jezelf de vraag stellen: “Waarom zou ik willen detoxen?” Ik krijg het gevoel dat de meesten het willen doen om af te vallen. Ik geloof niet dat niets eten voor zoveel dagen goed is voor je stofwisseling. Uiteindelijk zal je eerder aankomen dan afvallen. Het is belangrijk om tijdens het detoxen veel water te drinken. Als je aan het detoxen bent, ben jij je daar heel erg bewust van en doe je dit ook braaf. Het is bovendien belangrijk om elke dag veel water te drinken ook als je niet aan het detoxen bent. Je lichaam kan anders de afvalstoffen niet goed lozen waardoor je minder snel en goed zal afvallen.

Ik heb een uitgebreide uitleg gekregen over de Aloë Vera Clean 9 Detox kuur. Wat mij aansprak was het gedeelte dat mijn darmen door de Aloë Vera deeltjes zouden worden schoongeveegd. Het zou resulteren in een beter opname van de vitamine en supplementen die ik neem. Dit was voor mij de reden om te gaan uitproberen. Ik gaf meteen aan dat ik niet houd van niets eten. Ik heb gezien hoe slecht dit is voor je lichaam. Tijdens Expeditie Robinson heb ik 33 dagen geleefd van twee eetlepels rijst en één keer een maaltijd tijdens de samensmelting. Ik viel 10 kilo af maar was helemaal slap. Toen ik weer thuis was, kwam ik 1 kilo per dag aan. Uiteindelijk was ik 14 kilo zwaarder en kreeg verschrikkelijke last van celulite. Dit was het begin van MKBM. Ik moest en zou er weer normaal uitzien. Mijn lichaam werd een spons en hield alles vast daarnaast was mijn verbranding heel traag geworden. Inmiddels heb ik geleerd dat je verbranding (na 60 uur niet eten) in de spaarstand gaat. Ik doe veel aan IF (een dagdeel niet eten) en dat werkt prima. Als ik een dagje helemaal los ben gegaan doe ik de volgende dag IF en dan ben ik weer in balans.

Ik moet volgens de Clean 9 kuur 2 dagen niks eten behalve een proteïne shake van de kuur. Vanaf dag drie mag ik één maaltijd en een shake. Ik besluit de eerste twee dagen de kuur te doen zoals het wordt voorgeschreven. Maar op dag 3 eet ik niet alleen een maaltijd maar neem ik ook twee proteïne shakes. Daarnaast neem ik mijn BCAA tabletten en al mijn andere supplementen. Ik drink veel van de Aloë Vera die is voorgeschreven en alle andere goedjes die er bij zitten.

Ik heb geen enkele keer honger. Waar ik wel last van heb, is het feit dat ik geen koffie drink. Ik merk dat ik daardoor minder zin heb in mijn ochtendtrainingen. Ik loop doelloos door de gym allemaal smoesjes te verzinnen om te stoppen. Ik drink ‘s morgens altijd koffie op een lege maag en ga dan sporten. Voor mij is dat mijn pre-workout en dat werkt heel goed. Tijdens het trainen drink ik BCAA drank en na het trainen slik ik BCAA pillen.

Ik heb mij vooraf niet gewogen omdat ik mijn lichaam goed ken. Ik merk na vier dagen dat ik een stuk droger ben geworden. Na acht dagen vindt mijn vriendje mij eng mager worden. Mijn bovenlichaam wordt altijd snel mager maar mijn benen blijven altijd hetzelfde. Ik heb een onderzoek gehad bij Prescan. Tijdens het onderzoek ging de dokter met een camera mijn maag en darmen bekijken. Nu moest ik daarvoor twee dagen laxeren. Op dag één komt er amper wat uit en ik besluit daarom de tweede dag om het niet meer te doen. Ik heb immers toch de detox kuur gedaan. Ik ga nuchter naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis moeten ze uiteindelijk de kijkoperatie in mijn darmen afblazen omdat ze niet schoon genoeg waren. Op de foto’s zie ik een dikke slijmlaag zitten rondom de zijkant van mijn darmen. Ik was erg teleurgesteld omdat ik had verwacht dat mijn darmen na negen dagen detoxen helemaal schoon zouden zijn. Zou het aan de extra shake hebben gelegen? Nee dat kan toch niet! Mijn conclusie is dat je darmen met negen dagen sap drinken en een maaltijd per dag eten niet schoon worden.

Misschien kan het wel als je niet zou eten maar dat wil ik iedereen afraden. Niet eten is niet goed voor je. Voel ik mij beter door de kuur? Ja ik voel mij wel beter. Aloë Vera heeft zichzelf al bewezen en is erg gezond. Ik blijf het daarom zeker elke dag drinken. Deze kuur heeft mij weer goed aan het water drinken geholpen. Ik dronk vooraf niet voldoende water. Aloë Vera is ook goed voor je huid en de algehele gezondheid. Ik ben er denk ik een kilo lichter van geworden maar ik ben vooral droger. Ik deed het niet om droger te worden maar het is ook geen straf. Ik zou het persoonlijk niemand aanraden om af te vallen door middel van een detox. Zelf ben ik van mening dat als je elke dag gezond en niet te veel eet je langer resultaat zal hebben van je gewichtsverlies. Als je op een snelle manier wilt afvallen dan werkt dit vaak averechts. Vaak krijg je na een lange periode niet eten last van vreetbuien en dat moet je echt voorkomen.

Voor degene die de Cleans willen uitproberen klik hier. Al met al ben ik wel blij dat ik de kuur hem gedaan.

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Wordt dan nu lid van een van onze onlineprogramma’s. Je hebt al een programma vanaf 6 euro per maand. Klik hier om lid te worden.