De borstspieren trainen….een mannen ding?

//De borstspieren trainen….een mannen ding?
De borstspieren trainen….een mannen ding?

Project Description

In bijna elke sportschool is het een vrij bekend fenomeen. Veel mannen in het krachthonk en zeer weinig vrouwen die hier hun oefeningen doen. De wel bekende “chest day” is dan ook een favoriete dag van veel mannen, maar bij veel vrouwen is dit juist een dag die vaak wordt vermeden. Zo zijn veel vrouwen bang om hun borsten als het ware weg te trainen. Het is waar dat je door afvallen in het algemeen kleinere borsten kan krijgen, want op deze plek zit eenmaal vet dat kan worden verbrand. Het mogelijk kleiner worden van de borsten is echter niet een direct gevolg van het feit dat de borstspieren worden getraind. Het bijna letterlijk weg trainen van je borsten kan alleen plaatsvinden bij een extreem laag vetpercentage. Door je borstspieren te trainen kan je op het oog juist grotere borsten krijgen doordat de borstspieren onder de borsten beter worden gevormd. Daarnaast geven ontwikkelde spieren de borsten een steviger uiterlijk en gaan ze vroegtijdig hangen tegen.

Naast deze uiterlijke voordelen door het trainen van de borstspieren is het van belang voor het afvallen en training dat je deze spiergroep niet overslaat. De training voor je benen of billen sla je ook niet over. Train alle spiergroepen van je lichaam om een sterk lichaam te creëren. De toename aan spieren in je lichaam door krachttraining zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat er meer calorieën worden verbrand. Zorg er dus voor dat je lichaam goed in balans komt en doe ook krachttraining voor je borstspieren! Om jou al even op weg te helpen hebben wij een lijstje samengesteld met goede oefeningen voor de borstspieren.

  • Dumbell Fly
  • Bench Press
  • Push-ups
  • Incline Bench Press
  • Decline Bench Press
  • Cable Crossover

Heb jij hulp nodig bij je trainingen? In Faya’s nieuwste boek De Cellulite Guide staat een 8-wekendieet inclusief trainingsschema’s waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Details

Categories: