fbpx

De chemicaliën in tandpasta onder de loep

/De chemicaliën in tandpasta onder de loep
De chemicaliën in tandpasta onder de loep

Project Description

Tandpasta, een alledaags product waar ik even bij stil wil staan. We weten allemaal dat het super belangrijk is je tanden goed schoon te houden. Poetsen, flossen, stoken. Uiteraard voor de hygiëne en frisheid, maar ook voor de gezondheid in je mond.  Een schone mond doet namelijk veel meer met je lichaam dan je denkt.

Kies tandpasta zonder chemicaliën

Het type tandpasta dat je kiest kan grote invloed hebben op de gezondheid van je tanden en tandvlees. De chemicaliën erin zouden je tandvlees kunnen aantasten, namelijk de eerste beschermlaag tegen bacteriën.  Aangetast tandvlees betekent dat de bescherming tegen de grote hoeveelheid bacteriën die constant aanwezig zijn in je mond niet meer optimaal is.

Wat doet fluoride?

Fluoride bijvoorbeeld, is in zijn puurste vorm een giftig industrieel afvalproduct. Maar dat fluoride dan toch een ingrediënt van vele tandpastasoorten en tandpastamerken is, is omdat het de tanden harder en sterker maakt. Als fluoride wordt opgenomen door het tandglazuur, zijn de tanden beter bestand tegen tandbederf.

Maar de vraagt blijft dus of dit wel zo gezond is voor ons lichaam. Zeker in hoge dosis kan je je afvragen: wat wint? De gunstige werking op onze tanden of het feit dat fluoride giftig is? Je kan bijna stellen dat de oplossing simpel is: vermijd het! Er zijn namelijk ook tandpasta’s zonder fluoride op de markt die je gebit net zo schoon en gezond houden.

Wees goed voor je immuunsysteem

Naast dat je natuurlijk gaatjes in je tanden en kiezen kan krijgen, zijn bacteriën in je mond een belasting voor je immuunsysteem. Omdat je immuunsysteem constant bezig is met het bestrijden van bacteriën, kost dit je energie.  Hierdoor zou je dus best eens een futloos gevoel kunnen hebben! Zo zie je maar, ook tandpasta heeft uiteindelijk invloed op je gesteldheid. Waardoor dit ook weer de progressie in je sportdoelen kan vertragen.

Kortom, kies de juiste tandpasta, houd je tandvlees en jezelf gezond!

Forever Bright Toothgel

Ik kan je de Forever Bright Toothgel van Forever Living aanraden. Deze tandpasta heeft een non-fluoride formule met het juiste percentage gestabiliseerde Aloë Vera gel en bijenpropolis voor een effectief reinigende en verzorgende werking. Zeer zuinig in gebruik. Je hoeft maar een klein beetje te gebruiken, waardoor je dus heel lang met de tube doet. Poetsen met Forever Bright Toothgel zorgt voor gezond tandvlees en perfecte mondhygiëne. Klik hier om hem te bestellen.

Wil jij ook dat jouw lichaam optimaal gezond en fit blijft? Word dan nu lid van een van onze online programma’s. Klik hier om lid te worden.

Bronnen:

http://www.dentalzorg.nl/blog/gevaar-tandvleesontsteking-onderschat/

http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/uiterlijk/schoon-gebit-kan-je-leven-redden/

http://gezondheidenvoeding.nl/gezondheid-gezond/fluoride-in-tandpasta-gevaar-voor-de-gezondheid/