Project Description

Oestrogeen profiel

Enige tijd geleden liet ik jullie weten dat ik ben gestart met mijn hormoondieet. Dit dieet gaat niet zozeer over minder eten, maar over anders eten. Eten volgens mijn hormoonprofiel. Ik ben nu 40 en heel benieuwd wat het eten op basis van hormonen voor mijn lijf en gemoed gaat doen. Mijn hormoonprofiel heb ik laten meten. Hieruit bleek dat ik het oestrogeen profiel heb. Dit houdt in dat je meer vet opslaat in je benen en billen dan in je bovenlichaam. Hormooncoach Maria Helena heeft een plan voor mij opgesteld. Dit plan bestaat niet alleen uit voeding maar ook uit een aantal supplementen. Met het hormoonprofiel oestrogeen, heb je meer kans op cellulite. In mijn Killerbody boeken heb ik veel aandacht geschonken aan cellulite. Wat helpt bij het in balans brengen van het oestrogeenhormoon is de stof DIM. Deze stof komt van nature voor in knolgroenten zoals broccoli en bloemkool. Naast de verse knolgroenten kan je het ook als supplement slikken. Het DIM supplement is aan te raden als je veel last hebt van cellulite. Dit supplement ondersteunt ook bij het cuppen.

Hormoondieet

Het idee achter deze manier van eten is, dat je bepaalde combinaties niet meer tegelijk eet. In mijn geval is het belangrijk dat ik geen eiwitten combineer met koolhydraten. Dit klinkt makkelijk, maar als je buiten de deur eet is dat nog best lastig. Tijdens mijn hormoondieet moet ik zes maaltijden per dag eten. Binnen deze maaltijden neem ik een koolhydraten maaltijd die ik alleen combineer met koolhydraten. Deze keuze is gebaseerd op mijn trainingen en de overige maaltijden bestaan uit eiwitten en groenten. De grote van de porties is bepaald door mijn vuist. In mijn geval zijn eiwitten 1 vuist, groenten 2 vuisten en koolhydraten 1 vuist.

Toen ik naslag zocht over deze manier van eten, kwam ik al snel bij A.Vogel uit. Je kent het vast wel, van de fytotherapie en homeotherapie. Van mijn moeder kreeg ik als kind vaak de druppels van A.Vogel. Daarnaast leerde mijn moeder het ons, om geen fruit te combineren met eten. Maria (mijn Hormooncoach) leerde mij ook fruit los te eten van de rest.

Plannen

Zes maaltijden per dag is veel voor iemand met een druk bedrijf en huishouden. Ik voelde weerstand en ik merkte ook dat het preppen van mijn eten mij enorm tegenstaat. Het staat me zelfs tegen als het preppen voor me wordt gedaan. Ik heb dit in het verleden zo vaak gedaan, dat ik er niet meer van kan genieten. Daarnaast prepte ik dan vaak voor drie dagen, één bepaalde soort groente. De meest lekkere groente vond ik na drie dagen achter elkaar eten, niet meer lekker. Het vers bereiden van eten vind ik veel fijner, maar 6 keer per dag eiwitten met groenten maken past echt niet in mijn schema. Toen kwam er nog carnaval, twee wintersporten en een NLP opleiding van 9 dagen tussendoor. Ik heb het allemaal maar even los gelaten. Er viel een enorme druk van mijn schouders af. Dat ‘moeten’ is eigenlijk niet iets waar ik me nog goed bij voel.

Keuzes

Toch wil ik een gezonde basis hebben en daarom heb ik nagedacht over een tussenweg. Ik geef gewoon mijn eigen draai aan het fantastische advies van Maria. Zo heb ik geleerd dat kauwen belangrijk is om je systeem aan te zetten. Als ik dus haastig een MKBM maaltijdshake neem pak ik er nu altijd 7 amandelen bij die ik goed doorkauw. Verder heb ik een dozijn aan groentesappen besteld, op deze manier krijg ik mijn groentes binnen en kan ik de eiwitmaaltijden vers maken. Dit doe ik dan in plaats van een prep bakje met broccoli, wat me helemaal tegenstaat. Ik drink er een lekker vers groenten sapje bij van Happy Juicy. Deze sappen bevatten een hoge voedingswaarde omdat het langzaam wordt koudgeperst uit verse groente en fruit.

Dan hebben we natuurlijk de mooie, zonnige dagen in het verschiet. Wijn vind ik niet meer te drinken, maar nu is mijn behoefte veranderd naar bier. In het begin dronk ik veel witbier maar dat zit vol gist en dit is alles behalve gezond. Sterker nog dit zorgt voor de groei van candida. Ik ben dus weer over naar normaal bier.

Ik ga mezelf niets meer ontzeggen, omdat ik merk dat dit juist zorgt voor een extra verlangen. Ik mag van mezelf als ik daar behoefte aan heb, gewoon een biertje drinken. Tegenwoordig drink ik überhaupt niet meer door tot het gaatje, dus zo erg is dat allemaal niet. Ik start vandaag daarom met volle moed weer met mijn hormoon dieet in combinatie met 6 groenten sapjes per dag.

Trainen 

Omdat ik twee weken terug een ski ongeluk heb gehad kan ik helaas geen benen trainen. Het gaat wel beter maar ik kan mijn been helaas nog niet strekken. Ik fiets elke dag een half uur en daarna train ik mijn bovenlichaam. Doordat mijn borstprotheses zijn verwijderd, heb ik maanden niets aan mijn boven lichaam gedaan. Daar zie ik dus een groot pluspunt. Mijn boven lichaam krijgt nu de volle focus en ik merk dat ik binnen een week alweer een stuk sterker ben geworden.

Ik heb de before foto’s al gemaakt en zal jullie op de hoogte houden van mijn resultaten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de gezonde en 100% natuurlijke groentesapjes die ik tijdens mijn hormoondieet neem, klik hier!