fbpx

De verzorging van mijn haar

//De verzorging van mijn haar
De verzorging van mijn haar

Project Description

Van veel bloglezers krijg ik de vraag wat voor producten ik voor mijn haar gebruik. Ik heb daarom besloten hierover een blog te schrijven. Haar heeft niet zo veel met lichaam en sport te maken, MAAR ik ben van mening dat als je gezond leeft je dit wel terug ziet in je haar. Ik verf mijn haar en dat is natuurlijk nooit gezond. Als je krullend haar hebt, is je haar al wat droger dan als je stijlhaar hebt. Ik kom uit een gezin van vier kinderen, mijn moeder is Nederlands en mijn vader was een Antiliaan. Mijn moeder heeft een volle bos met haar, dat niet stijl is maar ook geen echte krul heeft. Ik heb de volle bos van mijn moeder geërfd (mijn billen trouwens ook). Mijn vader had kroeshaar en van hem heb ik de krullen. Ik heb niet altijd krullen gehad. In mijn jeugd zaten er in mijn haar slagen. Mijn moeder wist niet zo goed hoe ze met mijn haar om moest gaan en kamde het altijd als het droog was. Het kammen van mijn haar als het droog was resulteerde in een verschrikkelijk pluisbos, waar ik meerdere keren mee gepest werd op school. De eerste dag dat ik hoofdluis kreeg, kan ik mij nog heel goed herinneren. Mijn moeder was in paniek en ze besloot alle plukken waar ze een eitje op zag af te knippen.

image1-1

Wat voelde ik me verschrikkelijk. Ik kan me de dag dat ik naar school moest met een half kaal hoofd nog herinneren als de dag van gister. Ik had een doekje om mijn hoofd gebonden maar moest dit af doen van de juf. Mijn mama wijd nu mijn geweldige bos haar aan dat ene moment dat zij het helemaal had afgeknipt en de keer dat ze mij op 2 jarige leeftijd kaal schoor toen we in India waren (daar noemen ze dit mudan).

Op mijn 18e werd ik zwanger en verdwenen ook mijn krullen. Mijn krullen hadden plaats gemaakt voor slagen. Mijn rol in GTST kreeg ik toen ik 21 was. In de beginperiode van GTST was mijn haar nog steeds vol maar niet voorzien van krullen. Een jaar later ben ik naar een kapper gegaan en heb ik mijn haar in laagjes laten knippen en blond geverfd. Vanaf dat moment sprongen de krullen er in.

image3-1

De laatste jaren heb ik veel haarproducten uitgeprobeerd. Er zijn echter maar een paar producten die mij goed bevallen. Mijn haar verzorg ik op de volgende wijze:

Het begint bij het wassen. Ik was mijn haar om de 10 dagen. Als ik heb gedraaid, waar binnen wordt gerookt, dan was ik het vaker. Ik gebruik curvaceous en shampoo voor gekruld haar van REDKEN.

IMG_3305

Verder ben ik enorme fan van Andrelon volume, dit is voor mij het beste product om mijn haar er niet te vet te laten uit zien en wel mijn krullen (zonder pluis) te laten krullen. De andere potjes van Andrelon werken voor mij minder goed. Perfecte krul is ook oke maar laat mijn haar er al gauw vet uit zien.

Schermafbeelding 2015-08-28 om 19.43.28

Op vakantie gebruikte ik friszz dismiss van REDKEN. Het product maakt mijn haar iets vetter, maar beschermt goed tegen de zon, zee en andere invloeden.

IMG_3306

Ik ben een slechte verzorger van mijn haar. Als ik naar de kapper ga (Rob peetoom) krijg ik altijd een standje. Als ik daar ben verzorgen ze mijn haar heel goed met de kaviaar lijn van REDKEN. Deze producten maken mijn haar glad en soepel als ik het stijl wil föhnen. Als ik mijn haar stijl föhn, tang ik het aan de onder kant vaak nog even met een stijltang, omdat het anders heel snel weer opkrult.

IMG_3304

Ringlet (van REDKEN) vind ik ook een fijn product. Ik gebruik ringlet in nat haar. Ik fohn mijn haar nooit droog want dan gaat het pluizen. Alleen als ik mijn haar natuurlijk laat drogen worden mijn krullen mooi.

Ik hoop jullie te hebben geholpen met deze informatie.

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van mijn online-trainingen. Elke maand komen er nieuwe trainingen online, die je makkelijk kan volgen voor maar 6 euro per maand. klik hier om lid te worden.