fbpx

Dry January; de voordelen van een maand geen alcohol

//Dry January; de voordelen van een maand geen alcohol
Dry January; de voordelen van een maand geen alcohol

Project Description

Wie kent het niet; na een gigantische kater roep je nooit meer een druppel alcohol te willen. Een paar dagen later drink je wijn alsof je deze uitspraak nooit hebt gedaan. In tegenstelling tot de rest van het jaar, is januari is een maand waarbij we bereid zijn om die alcohol de rug te keren. 31 dagen zonder alcohol brengt heel wat voordelen met zich mee:

#1 good in shape
Ik kan mij zo voorstellen dat je hier niet bij elk glas wijn over nadenkt: in een wijntje zit veel suikers en zo’n 130 calorieën. Tel dit maar bij elkaar op en je snapt dat dit terug te zien is op de weegschaal. Bovendien ga je na een paar drankjes sneller grijpen naar ongezond eten. Misschien nog wel het meest belangrijke voordeel: je cholesterol gaat omlaag waardoor je de kans op diabetes en hartziektes verkleint. Kortom, als jij je alcohol vervangt met een eiwit-shake, ben je niet alleen gezonder bezig, het stilt ook de trek.

#2 optimale nachtrust
Dat je als een blok in slaap valt na een wilde avond vol mixeddrankjes, weten we. Maar dat wil nog niet zeggen dat je ook beter uitrust. Sterker nog, alcohol verstoord de REM-slaap waardoor je bijvoorbeeld midden in de nacht wakker kunt worden. Mede om die reden dat niemand de volgende ochtend frist en fruitig wakker wordt. Een voordeel van geen of minder alcohol is dus niet alleen dat je een betere nachtrust hebt maar je geheugen en concentratie is beter.

#3 Shine bright like a diamond
Alcohol trekt het vocht uit je lichaam (vandaar dat regelmatige toiletbezoek). Voor een gezonde, mooie huid heb je voldoende vocht nodig. Je huid wordt grauw en er kunnen lelijke droge plekjes ontstaan. Geen alcohol laat je (huid) shinen! Tip: drink BCAA voor een goede hydratatie.

#4 Betere doorbloeding
Een goede doorbloeding is mega belangrijk voor onder andere je huid, energiegehalte en zelfs je geheugen. Twee glazen rode wijn kunnen bijdragen aan een goede doorbloeding. Dit geldt niet voor de rest van de vele alcoholische drankjes of te veel alcohol. Als je bloedcirculatie niet optimaal is, ontstaat er een ophoping van afvalstoffen. En deze ophoping zorgt weer voor de vorming van cellulite. In De Cellulite Guide kun je hier meer over lezen.

Details

Categories: