fbpx

Eten zonder schuldgevoel

//Eten zonder schuldgevoel
Eten zonder schuldgevoel

Project Description

Deze week post ik even geen voedingsdagboek.

Ik ben op dit moment een reinigingskuur aan het doen en eet daardoor anders als normaal. Op 28 december zal ik het resultaat van deze kuur met jullie delen. Ik ben zelf voorstander van alles zelf uitproberen wat je aanspreekt en niet te veel bezig zijn met wat onderzoeken of andere mensen er over zeggen. Ieder persoon is anders en reageert anders op bepaalde voeding. Het belangrijkste is dat jij je goed en gelukkig voelt.

Soms krijg ik wel eens reacties als “Het gaat alleen maar over de buitenkant!”. Geluk zit hem van binnen, maar als je er van buiten niet goed uitziet, voel jij je van binnen daar vaak ongelukkig over. Ik was 21 toen ik doorbrak als Yasmine in GTST. Ik ben nu 34. 12 jaar lang wordt er over mij geschreven en geoordeeld op basis van??? Vaak op basis van niks. De buitenwereld weet niet hoe ik van binnen ben of hoe ik mij voel en daar moet ik maar mee om weten te gaan. Ik kan dat inmiddels heel goed maar dat is echt niet altijd zo geweest. Doordat ik een bekent persoon ben, heb ik lang het gevoel gehad dat ik ten aller tijden er goed uit moest zien en vooral slank en het liefst zelfs dun moest zijn. Als iemand mij aansprak na een ongezond 500 calorieëndieet met hormoonprikjes met “Oooh wat ben jij dun geworden!” dan was ik helemaal gelukkig. Ik ging snel naar de winkel broeken in maat 25 kopen om er vervolgens na een week of twee later er niet meer in te passen.

IMG_1374

Dit moest ophouden en daarom begon ik drie jaar geleden met trainen en het aanhouden van een gezonde levensstijl. Maar wie denkt dat ik dat meteen volhield, heeft het echt mis. In de afgelopen drie jaar heb ik heel veel geleerd van anderen over training en voeding, maar het meeste heb ik nog geleerd van mezelf, over mezelf. Als je succes wilt behalen moet je vooral je eigen valkuilen kennen. Waarom doe ik wat ik doe? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik bepaalde dingen doe? Hoe verbeter ik mezelf? Dat zijn vragen die ik mezelf steeds stel. Ik weet dat als ik een lange studio dag heb met allemaal producers die thuis bezorgd bestellen ik ten allertijden mijn eigen eten mee moet nemen. Ik weet dat als ik mij zwak voel ik niet moet afspreken met vriendinnen om een koffietje te doen. Als ik zelf geen stuk taart bij de koffie bestel dan eet ik hem wel van het bord van mijn vriendin. Ik weet dat als ik een heel zwaar weekend heb gehad ik mezelf rust moet gunnen en maandag geen benen moet trainen. Ik verzin dan een andere spiergroep die ik makkelijk vind om te trainen zodat ik wel ga sporten. Dit zijn een paar voorbeelden en allemaal gerelateerd aan sport en voeding, maar dit geldt voor alles in het leven.

IMG_1179

Als ik kijk naar waar ik nou het meeste resultaat mee heb geboekt is dat zelf acceptatie. Ik accepteer van mezelf dat ik soms lekker een patatje wil eten en voel me daar niet schuldig over. Ik heb ook geaccepteerd dat mijn benen gewoon vol zijn. Ik heb geen dunne benen. Ik vind dunne benen prachtig maar het is niet voor mij weggelegd. Mijn bouw is gewoon van onder wat voller en dat heb ik geaccepteerd. Sinds ik dit heb geaccepteerd en het ideaalbeeld van de benen van Silvie Meis heb ingewisseld voor de benen van Tammy Hembrow ben ik een stuk gelukkiger. Ik heb het los gelaten te worden hoe ik niet ben. Ik kan je vertellen dat is een hele opluchting. Ik ben goed zoals ik ben. Ik hou van mezelf zoals ik ben. Sinds ik me dat realiseer, gaat alles een stuk makkelijker.

Tuurlijk wil ik dat mijn benen droog worden en wil ik die twee hinderlijke putjes in mijn billen weg hebben, maar ik ga daar niet voor doorslaan en alleen maar wortels eten. Ik kan oprecht zeggen dat ik er drie jaar over heb gedaan om deze zelf acceptatie en balans in mijn leven te vinden.

Ik wil jullie echt aanraden om deze uitdaging met jezelf aan te gaan:

  • Accepteer jezelf.
  • kies voor jezelf.
  • Schrijf je doelen op.
  • Schrijf je valkuilen op
  • Maak een plan van aanpak en ga er voor.
  • Geef nooit op. Elke terugval is een les en dus een stap dichter bij de richting je doel.

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van een van onze online programma’s. Je hebt al een programma vanaf 6 euro per maand Klik hier om lid te worden.

Succes