fbpx

Fasted cardio versnelt vetverbranding. True or false?

//Fasted cardio versnelt vetverbranding. True or false?
Fasted cardio versnelt vetverbranding. True or false?

Project Description

|| GASTBLOG || Fasted cardio, iets wat je ontzettend veel voorbij ziet komen op het social media platform. Veel mensen zweren erbij. Dat is gemakkelijk te verklaren want een hoop personal trainers/coaches zeggen hun clienten dat dit een goede optie is om sneller vet te verbranden. Ook ik ben personal trainer maar aan mij de taak om deze misconceptie de wereld uit te helpen. Wat klopt dan wel? Ik zal je mijn visie hierin delen. 

Fasted cardio betekent dat je op een lege maag cardio doet. Met het idee dat dit process sneller vet zou verbanden, vanwege het feit dat je nog geen energie (koolhydraten) in je systeem hebt zitten.

Een feit echter is dat het lichaam niet herkent of je wel of niet al gegeten hebt. Daarnaast gebruikt je lichaam meer dan alleen vet als energiebron wanneer je calorieën aan het verbranden bent. Veel van deze energie wordt bijvoorbeeld opgeslagen in de lever. Dit noemt men glycogeen, de primaire energiebron voor het lichaam. Dit is dan ook de eerste energie bron die uitgeput wordt, voordat de vetvoorraad wordt aangesproken. Wanneer je maag leeg is, wil dit niet perse zeggen dat je geen glycogeen meer in je lichaam hebt. En ook wanneer je maag leeg is wil dit niet perse zeggen dat je meer of sneller calorieën of vet verbrandt. Je wordt ook niet sneller gespierd wanneer je sneller aan een dumbell loopt te trekken.

Je moet vooral vooropstellen dat afvallen tijd nodig heeft. Een calorie-tekort creëren  in je voedingspatroon is al een stap in de goede richting. Cardio toevoegen om deze calorie-tekort net iets groter te maken is zeker een optie. Maar fasted cardio is eenvoudigweg cardio fancier maken dan dat het werkelijk is. Cardio is vaak minder in trek dan bijvoorbeeld krachttraining. Puur persoonsgebonden natuurlijk, zo ervaar ik het binnen het werkveld. Cardio wordt ongetwijfeld sneller interessant met het idee dat fasted cardio het vet verbranden zou versnellen.

Wellicht een tactiek om jou aan de cardio te krijgen? Of jij cardio wilt gaan doen of niet, dat is helemaal aan jou maar laten we het niet mooier maken. Als jij graag vet wilt verbranden dan adviseer ik je als personal trainer om aan krachttraining te doen. Dit in combinatie met de juiste supplementen. Zelf ben ik enorm te spreken over de caseine pure, dit is een supplement van hoogwaardige eiwitten en effectief als het gaat om doelen behalen zoals het doel om af te vallen.

Heb je vragen over dit artikel of over mij? Stuur gerust een DM via Instagram. 

Sportieve groet, Jonathan Salm

Details

Categories: