Fit issues, versla ze!

/, MKBM Lifestyle/Fit issues, versla ze!
Fit issues, versla ze!

Project Description

Wie elk moment van het jaar fit is, petje af voor jou! Natuurlijk weten we dat ‘fit zijn’ een levensstijl is maar dat haalt niet weg dat iedereen, ook de grootste fitnessfanaat, een fit issue kan hebben. De bekendste fit issues op een rij.

Fit issue 1
No alcohol. Voor sommige onder ons is het de normaalste zaak en voor een ander kan dit oprecht een issue zijn. Behalve dat alcohol een caloriebom is, belemmert alcohol het herstelproces na het trainen. Bovendien zorgt alcohol voor meer spierpijn en heb je dubbel zoveel vochtverlies. Je lichaam heeft vocht nodig, oftewel alcohol in combinatie met het intensief beoefenen van een sport, zorgt voor een tekort aan allerlei mineralen. Vervang jouw dagelijkse glaasje met een proteïne-shake, binnen no time zie je verschil.

Fit issue 2
Een veel voorkomende fit issue: de fuck it-gedachte. Als je bij heerlijke ongezonde gerechten de fuck it-uitspraak doet, ga je gemakkelijk grenzen over en ontstaat er een fit issue. Idem dito bij je trainingen. Iedereen heeft wel eens geen zin om te sporten maar als jij vaak genoeg fuck it tegen je training zegt, is die fitheid ver te zoeken. Fuck it en ga trainen.

Fit issue 3
Het klinkt heel suf maar een gymbuddy kan wel degelijk een fit issue veroorzaken. Beter gezegd, geen gymbuddy. Als je nooit iemand hebt om je fitnessavontuur mee te delen, bespreken, te sparren of om je uit te dagen in de gym, dan kan er een moment ontstaan van: even geen zin meer. Want wie is er om je aan op te trekken? Wie is er die zegt, ‘waag het niet om de training af te zeggen’. Precies, deze motivatie helpt je op de zwakke momenten. Kijk in je omgeving, wie is geschikt om je nieuwe gymbuddy te worden.

Fit issue 4
Onwetendheid. Wie herinnert zich nog de eerste keer in de gym waarbij je duizelig werd van alle apparaten? Als je keer op keer niet precies weet hoe je een oefening moet uitvoeren of wat je wel en niet kunt eten, dan kan dat zeer demotiverend zijn en een fit issue worden! Zoek ook op dit vlak, iemand in je omgeving die je de weg kan wijzen. Daarnaast: ga met je neus de boeken in! Of op YouTube. Verbreed je kennis want daar heb je gegarandeerd profijt van én een fit issue minder.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details