fbpx

Foam roller: gebruik jij ‘m al?

/, MKBM Lifestyle/Foam roller: gebruik jij ‘m al?
Foam roller: gebruik jij ‘m al?

Project Description

Sta je niet te wachten op een dure masseur maar wel behoefte aan een massage? Hoe een proteïne shake niet meer weg te denken is rondom het trainen, is een foam roller dat ook niet meer. Een foam roller zorgt namelijk net als een proteïne shake voor spierherstel. Bovendien krijg je minder spierpijn en een betere doorbloeding. Voor jou de exacte voordelen van een foam roller op een rij:

Geen spierpijn = goede doorbloeding
Als jij er een killer-training op hebt zitten, daar gaan wij vanuit, dan komt er melkzuur vrij. Daarbij komt er een ophoping aan afvalstoffen wat resulteert in de jawel, welbekende spierpijn. Een massage stimuleert de doorbloeding en dat is precies wat je nodig hebt. Maar laat een normaal mens nu net geen budget hebben om drie keer per week een massage te doen. Oplossing? Een foam roller! Deze massage-tool doet, mits je het goed uitvoert, exact hetzelfde als een massage. Door de doorbloeding te stimuleren, voert het afvalstoffen af en heb jij minder spierpijn. Wist je dat de MKBM Cups ook een zeer effectief middel zijn om je doorbloeding te stimuleren? Behalve dat het spierpijn tegengaat, krijg je ook nog een mooiere huid. Double win!

Blessure vrij
Met een foam roller voorkom je blessures. De mensen die vaak naar de gym gaan, weten dat door veel sporten er allerlei blessures en kwaaltjes kunnen ontstaan. Met een foam roller kun je bijvoorbeeld vooraf aan je training je spieren wat losmaken. Met name op de plekken waarvan je weet dat ze gevoelig zijn voor blessures. Dit kan bij de een de rug zijn en bij de ander bijvoorbeeld de benen. S/O naar deze warming-up.

Nextlevel work-out
Door een foam roller te gebruiken, maak je de spieren losser. Je gaat niet alleen verklevingen tegen maar ook spierspanningen. Gevolg: je beweegt gemakkelijker en je kunt oefeningen beter uitvoeren omdat je spier goed zijn los gemasseerd. Dus een foam roller is aan te raden voor het optimaal functioneren van de spieren.

Ik kan mij zo voorstellen dat je nu helemaal lyrisch bent over de voordelen van een foam roller. Begrijp ik, dat zijn wij bij MKBM ook. Alleen jij wilt natuurlijk weten: hoe gebruik ik deze wonder-tool eigenlijk?
Allereerst, probeer te ontspannen. Op de buikspieren na, die mag je best aanspannen. Let goed op je ademhaling en splits grote spiergroepen in delen. Je rug is bijvoorbeeld een grote spiergroep, rol eerst 30 seconden over het bovenste gedeelte, daarna het midden en vervolgens onderaan je rug. Voor welke spiergroep je wilt foam rollen kun je laten afhangen van je training. Zo kun je bij legday vooraf en achteraf je benen foam rollen. Het kan wat zeer doen, dat hoort bij een massage. Leun bij het foam rollen van je benen op je handpalmen en belangrijk is dat je rustig en ontspannen de spier masseert.

Geen dure massagekosten meer en zo gemakkelijk; het is in jouw huis, op jouw tijd.
Hier kun je de MKBM Foam roller bestellen.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details