Friday: Feit of fabel

//Friday: Feit of fabel
Friday: Feit of fabel

Project Description

Het is vrijdag, tijd voor een paar feiten en fabels op een rij. Ik heb een paar voor je uitgezocht op het gebied van fitness, voeding en lifestyle.

#1 Chocola maakt dik.
Helaas, we moeten betreuren dat dit waar is. Echter pure chocolade is minder schadelijk dan melkchocolade. Ga er maar vanuit dat in elk product uit de supermarkt waar chocola in zit, een dikmaker is. Het klopt dat de ene chocola de ander niet is. In pure cacao zit bijvoorbeeld flavanolen. Dat zijn antioxidanten die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Deze zijn echter niet bij elke pure chocoladereep in dezelfde hoeveelheden aanwezig omdat dit afhankelijk is van de verwerking van cacao. Een reep witte chocola is daarentegen nergens goed voor en ook melkchocola bevat een bom aan vet en suikers.

#2 Alle eiwitpoeders zijn hetzelfde.
Verre van! Je hebt namelijk troep en je hebt eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Vergelijk het met alcohol (wat allemaal te maken heeft met de distillatie). Je hebt wijnen waar je gegarandeerd de volgende dag koppijn van krijgt. Meestal door een paar euro meer te betalen voel jij je de volgende dag na een borrelavond fris en fruitig.

#3 Met hardlopen en cardio val je af.
Als je wilt afvallen moet jij je nooit slechts focussen op cardio. Krachttraining is de onmisbare training dat zorgt dat je afvalt. Eventueel kun je dit in combinatie doen met cardio maar zonder cardio, zal je ook het doel behalen. Fabel dus!

#4 Sporten maakt gelukkig
Sporten kun je zien als een natuurlijk wondermiddel dat je gelukkig laat voelen. Door te sporten/bewegen activeer je gelukhormonen. Alle hormonen van zowel serotonine als endorfine worden aangemaakt door te bewegen/sporten. En of het je dus gelukkig maakt? Absoluut! En dat maakt deze stelling een feit.

#5 Eiwitten zijn gezond
Waar! Sterker nog, zonder voldoende eiwitten gaat de dag doorkomen maar moeizaam. Eiwitten zijn naast dat ze goed zijn voor je energielevel, ook goed om juist van ongezonde voeding af te blijven. Bovendien helpen eiwitten de spieren te herstellen na een goede work-out. Zorg voor voldoende eiwitten met deze voedingssupplementen.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: