Project Description

Tijdens mijn ziekbed had ik totaal geen eetlust. Helaas was dit één van de bijwerkingen van mijn antibioticakuur. Ik kon mij er ook niet toe zetten om BCAA pillen te slikken of proteïne shakes te nemen. Ik ben 10 dagen ziek geweest en heb geleefd op fruit en twee keer een broodje met kaas en tomaat. Ik heb wel veel gedronken. Inmiddels ben ik weer bezig met mijn herstel. Ik ben in totaal 2 kilo afgevallen.

Ik let nu even niet op mijn macro’s en calorieën inname. Ik train nu helemaal niet en wil daarom niet meteen weer heel veel gaan eten. Ik wil die 2 kilo graag weer aankomen maar wel op de juiste manier. De 2 kilo moet terug op mijn billen en benen, daar zijn ze tenslotte ook verdwenen.

De afgelopen dagen heb ik drie keer per dag gegeten. ‘S morgens havermout met amandelmelk en een schepje proteïne. ‘S middags een salade met kip of een geroosterde boterham met 3 eieren (ik haalde wel het eigeel weg van twee eieren). Tussendoor een cracker met huttenkaas en tomaat. ‘S avonds at ik pasta met kipgehakt. Als avondmaaltijd heb ik nog een keer noedelsoep met kabeljauw gemaakt en Gijs heeft een keer Indonesisch gehaald. Normaal gesproken eet ik vooral veel eiwitten maar de afgelopen dagen merkte ik dat ik wel drie keer per dag behoefte had aan koolhydraten. Ik wilde niet te streng zijn voor mezelf en mijn lichaam omdat ik mij zo slapjes voelde. Ik heb daar gewoon lekker aan toe gegeven.

Het is niet de pasta of rijst die je dik maakt maar de hoeveelheid die je er van eet wel. Daarnaast zijn het vaak je sausjes en tussendoortjes die het allemaal erger maken. Een geroosterde boterham is niet erg. Als je vervolgens een dikke laag chocoladepasta op je broodje smeert, is het natuurlijk een ander verhaal.

Vandaag heb ik een fotoshoot voor het killerbodyboek dat in april uitkomt. Ik heb drie hometrainingen gemaakt die we gaan fotograferen. Ik hoop dat alles goed gaat aangezien ik nog zwakjes ben. Vanaf dinsdag ga ik weer opbouwen in de sportschool maar alleen als mijn urine uitwijst dat alle ontstekingen weg zijn. Soms kun je beter een weekje wachten. Te vroeg weer beginnen als je ziek bent geweest is nooit goed. Geef jezelf de tijd om volledig te herstellen.

Ik hou jullie op de hoogte.

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van een van onze online programma’s. Klik hier om lid te worden.