Geen klok meer verzetten. De voor- en nadelen op een rij!

//Geen klok meer verzetten. De voor- en nadelen op een rij!
Geen klok meer verzetten. De voor- en nadelen op een rij!

Project Description

Mijn naam is Anne Gozoglu, 29 jaar en werk bij My Killerbodymotivation. Ik ben een marketingfreak en ben mede verantwoordelijk voor de content van MKBM. Wat houdt dat ‘content maken’ precies in? Dat is het leukste wat er is: blogs schrijven over fitness, lifestyle en food. Daar horen weer creatieve posts bij op social media. Yes, I love my job! Ik hoop dat jij die liefde terugziet in de blogs, ook van mijn blogs houdt maar bovenal geïnspireerd wordt.

Zomer- en wintertijd, we kennen niet beter. Behalve dat de klok verzet moet worden, merk je er maar weinig van. Althans sommigen. Dat geldt niet voor iedereen. Sommige mensen ervaren het als een ware jetlag. Zo’n tijdverschuiving heeft volgens expert een slechte invloed op het bioritme. Met als gevolg: slaapproblemen en lichamelijke klachten.

Uit een enquete van de Europese Commisie is gebleken dat meer dan 80% van de Europeanen liever de zomertijd aanhoudt. De voorzitter, Jean- Claude Juncker, wil daarom een voorstel doen om het verzetten van de klok af te schaffen. Als uiteindelijk de EU-lidstaten en het Europese Parlement eens zijn met de afschaffing, dan is nog de vraag welke tijd gehanteerd wordt, zomer- of wintertijd?

Als groot voorstander van een healty life willen we slaapproblemen en lichamelijke klachten uit de weggaan. Dus met het oog op de gezondheid, wat zijn de voor- en nadelen van het verzetten van de klok? Het nadeel van de zomertijd is dat het in de winter nóg langer donker is in de ochtend! En dat is verschrikkelijk voor de geen-ochtendmens onder ons. Als jij je wekker eerder zet om te sporten, dan word je dat behoorlijk lastig gemaakt met een donkere, koude winterochtend. Voordeel: in de avond blijft het langer licht. Dan maar de training verschuiven naar de avond? De zomertijd is niet de normale tijd, dat is het moment waarbij de klok een uur vooruitgezet wordt. Als we de wintertijd oftewel de normale tijd hanteren in de zomer, maakt dat het in juni midden in de nacht al licht wordt. Daarentegen is het in de avond al vroeg donker.

Het verzetten van de klok is een eeuwenoude discussie. In hoeverre er nu daadwerkelijk verandering komt, moeten we maar afwachten. Wat wil jij, een zomertijd, een wintertijd of beide behouden?

Details

Categories: