Zo krijg je zichtbare spieren!

//Zo krijg je zichtbare spieren!
Zo krijg je zichtbare spieren!

Project Description

Wie kent het niet. Jij behoort inmiddels tot het meubilair van de sportschool en iemand die net om de hoek komt kijken, heeft meer triceps dan jij! Hoe dan?! Dat zal ik je uitleggen. We weten allemaal hoe frustrerend het is als niemand wat ziet van jouw gezwoeg in de gym. De moed zakt je in de schoenen als je na maanden van ploeteren nog steeds geen spieren ziet verschijnen. Spieren kweken doe je zeker, maar waarom vertikken die spieren het toch om zich te laten zien?

Deze factoren spelen een rol:

 1. Voeding
 2. Te hoog vetpercentage
 3. (Droog) Trainen
 1. Te hoog vetpercentage
  Als je spieren maar niet zichtbaar worden is het wijs om je vetpercentage onder de loep te nemen. Grote kans dat jouw spieren zich verschuilen onder een hoopje vet. Veel van ons zijn bijvoorbeeld in de veronderstelling dat ze geen buikspieren hebben. Schijn bedriegt. Om een sixpack te zien, moet je vetpercentage op je buik lager zijn dan 20%. Believe me, dat is een hele klus. Maar niet ondenkbaar! Wel een interessant gegeven: 1 kilo vet is driemaal zo groot als 1 kilo spiermassa. Een hoog vetpercentage is meestal de boosdoener van jouw ‘onder bedolven’ spieren. Door bij je sportschool je vetpercentage op te meten kom je er zo achter. Wat jou hier goed bij kan helpen: neem een Casein eiwitshake!
 2. Voeding
  Deze factor is onlosmakelijk verbonden aan de voorgaande factor. Als jij spieren wilt zien, is juiste voeding ongelofelijk belangrijk. Beter gezegd: de juiste vetten, koolhydraten en eiwitten. Laten we vooropstellen dat niet alle vetten een ‘no go’ zijn. De onverzadigde vetten zoals in zalm, heb je nodig. Verzadigde vetten zoals in een croissantje mag je schrappen. Heb je het er moeilijk mee? Zoek goede alternatieven. Neem bijvoorbeeld Protein Pancakes in plaats van normale pannenkoeken. Water is je beste vriend in het proces naar zichtbare spieren. Drink water, water en nog eens water en je bent volop vet aan het verbranden. Warning: denk niet door plotseling geen calorieën meer te eten, je daar een mooier fitness lichaam voor terugkrijgt. Te weinig calorieën zal ten koste gaan van het spierweefsel. Lees het Killerbody dieet boek zodat je weet welke voeding goed voor je is.
 3. (Droog) Trainen
  In hoor je denken, trainen zonder te zweten? Nee. In de fitness wordt droogtrainen ook wel ‘cutten’ genoemd. Waar het simpelweg allemaal om draait: het vetpercentage moet naar beneden zonder dat je spierweefsel minder wordt. Het resultaat zijn mooie zichtbare spieren. Oefeningen waarbij je veel herhalingen doet en cardio, leiden tot dit resultaat.

Good luck Killerbody!

Liefs Anne.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: