Project Description

Nadat je van alles over smoothies en detoxen hebt kunnen lezen in de vorige smoothie-blogs, zijn nu de groene smoothies aan de beurt. Groene smoothies zijn lekker en hebben meerdere gezondheidsvoordelen. Wil je weten wat die zijn, lees dan verder.

We lijken erg op Chimpansees, maar wat heeft dat met groene smoothies te maken?

Het diersoort dat het dichtst bij de mens staat is de chimpansee; wij hebben voor ongeveer 99% dezelfde genen. Chimpansees gebruiken een dieet dat voor 50% bestaat uit fruit, voor 40% uit bladeren, wortels en twijgen en voor 10% uit zaden en overige voeding. Wij zijn geen apen, maar we lijken genetisch gezien erg op ze. Chimpansees zijn zelden ziek en ze zijn ook nooit te dik. Zou een vergelijkbaar dieet ook goed voor mensen zijn, want als wij genetisch zo op ze lijken, dan zou het dieet dat zij gebruiken wellicht ook goed voor ons zijn? Victoria Boutenko gelooft daar helemaal in en zij heeft zelfs de groene smoothies bedacht. Zij heeft het boek Green Smoothie Revolution geschreven. Voor veel mensen is de groene smoothie ondertussen niet meer weg te denken uit hun dagelijkse bestaan en heeft bij veel mensen de boterham deels vervangen.

Groene smoothies en voedingsstoffen

Als je alle voedingsstoffen, die een lichaam nodig heeft, in één keer wilt binnenkrijgen, neem dan een groene smoothie. Mensen die veel rauw voedsel eten, ondervinden enorme positieve effecten van het toevoegen van groene smoothies aan hun rauwe dieet. Groene smoothies bevatten ontzettend veel mineralen, aminozuren, vitaminen, antioxidanten, vezels en chlorofyl. Met aminozuren bouw je weefsel op. Met chlorofyl creëer je meer rode bloedlichaampjes en wordt je lever ontgift. Mineralen zijn belangrijk voor gezonde botten en tanden en om de verzuring van je lichaam tegen te gaan. Antioxidanten gaan celmutatie tegen door cellen te beschermen tegen vrije radicalen.

Groene smoothies ontgiften je lichaam

Onze wereld en onze lichamen zijn over het algemeen aanzienlijk vervuild met toxische stoffen. Een toxisch lichaam is een basis voor ziekte. Om je lichaam te ontdoen van al die vuile stoffen, kun je in ieder geval dagelijks je lichaam reinigen met een groene smoothie. Zowel fruit als bladgroenten ontgiften je lichaam als zij in rauwe vorm worden genuttigd. Fruit en bladgroenten bevatten veel water en vezels. Het water reinigt de cellen en vezels zorgen voor een optimale darmreiniging door als een bezem door het spijsverteringskanaal alle afvalstoffen van de darmwand af te vegen.

Tijdens het reinigingsproces worden mineralen onttrokken aan weefsels en botten. Mineralen zijn echter nodig om het bloed te alkaliseren (ontzuren), waardoor het lichaam wordt beschermd. Daarom is het ook goed om superfoods (zoals spirulina, chlorella en zeoliet) toe te voegen aan je groene smoothie die veel mineralen bevatten. Spirulina en chlorella bevatten veel mineralen en zeoliet bevat enorm veel antioxidanten, die het bloed alkaliseren. Zeoliet is online verkrijgbaar bij de meer gespecialiseerde superfoodwinkels.

Wil je graag nog meer gezonde detox smoothies ervaren uit het boek I Love Superfood Smoothies van Daphne Groothuijse dan kun je het boek hier kopen.

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van een van onze online programma’s. Klik hier om lid te worden.

Bronnen

  • I Love Superfood Smoothies, Daphne Groothuijse & Heleen van Eert