Project Description

Mijn haar routine 

De afgelopen jaren heb ik heel wat meegemaakt met m’n haar. Zo brak het zes jaar geleden volledig af nadat de kapster mij in de verf had gezet en besloot om een rook pauze in te lassen.. Daarna liet ik het meerdere keren kort knippen om er vervolgens heel veel spijt van te krijgen en altijd in gevecht ben met de pluizige pluk op mijn achterhoofd die ik heb geërfd van mijn mama.

Mijn haren hebben de afgelopen jaren ook verschillende fases gehad waarbij de structuur veranderde. Zo was het 20 jaar geleden zo glad als nu (op de droge achter pluk na) maar ik heb ook hele kroezige periodes met veel meer haar gekend. Elke fase is weer een zoektocht naar het juiste product. Er zijn periodes geweest dat mijn haar zo veel haarproducten op slurpte en het er nog droog uit zag en fases waar een klein beetje haarproduct er al uitzag als of ik het en kilo Vaseline erin had gesmeerd.

Op dit moment ben ik weer herstellende van een veelte kort kapsel wat me was aangemeten door een vriendin die geen krullen kan knippen. Dit heb ik nu echt afgeleerd. Doordat ik veel proteïne, MSM Powder en collageen neem groeit mijn haar als kool. Met als resultaat dat het in een jaar tijd, gelukkig, weer lang is geworden. Ik was me haar niet vaak, max 1 keer per week maar dat kan ook goed 1 keer per twee weken zijn.

Ik zit nu in een fase dat haarproducten er snel te vet uit gaan zien. Nadat m’n haar verknipt was heb ik als eerste hulp ingeroepen van een echte krullenkapster. Zij leerde me hoe ik mijn haar het beste kan behandelen en vertelde me dat een bamboe kussensloop een musthave is voor mensen met krullen.

Dit is mijn haar advies:

  • 1 x per week wassen, ik was mijn haar nu met de Hair Growth & Repair Shampoo van HairLust
  • Kammen als het nat is met de HairLust borstel
  • Droog kneden met de Bamboo handdoek van HairLust. Je kan ook een  t-shirt ipv een handdoek voor gebruiken
  • Op je kop hangen en een haarproduct inmasseren, ik gebruik nu de Crèmespoeling van HairLust als leave in product
  • Dan droge plukjes om je vinger draaien
  • Dan droog föhnen met een diffuser  (zelf laat ik het vanwege tijdgebrek vaak gewoon natuurlijk opdrogen)
  • Krullen uit elkaar trekken
  • Slapen op bamboo kussen sloop  zodat je haar een week goed blijft zitten.

Ik ben gaan Googlen en kwam toen bij HairLust uit om al mijn haarproducten aan te schaffen.

Dit is voorlopig mijn haar routine tot dat de nieuwe haar fase zich weer aanklopt…