fbpx

Happy Moederdag

//Happy Moederdag
Happy Moederdag

Project Description

Eigenlijk is het een commerciële dag en wil ik er helemaal niet aan mee doen, maar als niemand dan moeite doet op moederdag ben ik ergens toch een beetje teleurgesteld. Het is natuurlijk heel schattig als je kind thuiskomt met een verplicht knutselwerkje maar als ik kon kiezen heb ik toch liever het hele jaar door iets meer waardering en wat minder discussies. Afgelopen week stel ik een fordnight vrije dag in en krijg naar tot twee keer aan toe het woord bullshit naar mijn hoofd. Hoor ik dit goed?  Bij deze is het een week geen computer meer. Na afloop begreep hij het gelukkig wel en tot mijn vreugde speelde hij meteen de volgende dag al buiten.

We moeten als moeders met z’n alle gewoon vaste computer-loze-dagen instellen en tijdslimieten instellen op de dagen dat ze wel mogen gamen. Nu gaan de problemen nog over gamen. Ze zeggen wel kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.

Mijn oudste is geen kind meer, die is nu 19, beeldschoon, uber slim en gaat nu de wijde wereld in. Ze is klaar om haar eigen keuzes  te maken zich los te maken van mij en fouten maken  horen daar ook bij. Het enige wat ik kan doen is vertrouwen hebben. Vertrouwen dat ik mijn best heb gedaan en dat ze alle fases van het leven zal doorstaan. Als ik alles over kon doen met de ervaringen die ik nu heb had ik het misschien wel allemaal anders gedaan. Je voelt je als moeder toch vaak schuldig, onbegrepen en soms ook wel ondergewaardeerd, maar als ik het dan even relativeer en bedenk hoe ik zelf als kind tegen mijn eigen moeder was, dan kan ik er ook wel weer om lachen.

Moeder zijn is een geweldige ervaring, kinderen zijn je spiegel, ze zijn voor mij de reden om altijd door te gaan en op een dag als deze kan ik vooral ook even bij de liefde voor mijn eigen moeder stil staan.

Geniet van deze mooie dag!

Liefs

Fajah Lourens

Hier de 7 minuten workout voor jou.

Details

Categories: