fbpx

De helende kracht van edelstenen

/De helende kracht van edelstenen
De helende kracht van edelstenen

Project Description

De helende kracht van edelstenen.

Als kind kreeg ik van mijn moeder vaak kettinkjes met edelstenen, die ik negen van de tien keer kwijtraakte. Het mooie verhaal achter de geneeskrachtige steen interesseerde me weinig. Inmiddels is dat wel veranderd. Je kan me zo gelukkig maken met een mooie edelsteen. Ik struin vaak marktplaats af voor de perfecte edelsteen, Zo kocht ik een jaar geleden een geweldige Amethist die nu een mooie plek heeft gekregen onder het altaar van Elfin en Daniël, waar ik afgelopen week ook een foto van mijn vader bij heb gezet. Ik hoop dat Daniel mijn vader heeft ontmoet daarboven in de hemel, want ik denk dat ze het nog weleens goed met elkaar zouden kunnen vinden. Maar even terugkomend op de edelstenen: ik geloof inmiddels wel in de helende kracht van deze natuurlijke stenen. Zo heb ik in mijn slaapkamer drie stenen die los van elkaar een geweldige helende kracht hebben, maar samen ook nog eens zorgen voor harmonie.

Amethist

Wat ben ik trots op deze prachtige steen, hij straalt in mijn kamer. Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking en helpt je om eerlijk te zijn tegen jezelf. De Amatist  kan de ruimte ook goed zuiveren, vandaar dat ik hem in mijn slaapkamer heb staan. Hij helpt ook tegen slaapproblemen en nachtmerries.

Ik kreeg vorig jaar een prachtig kettinkje met deze steen opgestuurd van Marissa .  Zij maakt prachtige sieraden met edelstenen. Deze steen draag ik dicht tegen mijn hart. Hij geeft je  inzichten in emotionele processen waardoor je makkelijker pijnlijke ervaringen kan verwerken. 

Bergkristal 

Dit is ook een prachtige steen. Deze kreeg ik van mijn lieve vriendin Lieke voor mijn verjaardag. Bergkristal is een steen met een genezende kracht, en net als de Amethist zuivert hij ook. Hij beschermt het lichaam tegen stralingen en laat de energie goed stromen. Ook deze steen heeft een mooie plek in mijn slaapkamer gekregen.

Rozenkwarts

Dit is een steen die iedereen dicht bij zich zou moeten dragen. Deze steen werkt op je hartchakra en opent je hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. Liefde is naar mijn idee een van onze belangrijkste levensbehoeften. Het heeft 36 jaar geduurd maar ik heb eindelijk het gevoel dat de allerbelangrijkste liefde de liefde is die je aan jezelf geeft. Als je jezelf kan overladen met zelfliefde gaat er een wereld vol geluk voor je open. Je zal niet meer afhankelijk zijn van de goedkeuring of aandacht van een ander en de focus zal op jezelf liggen. Het begint bij liefde voor jezelf, dan je kinderen en dan de rest. Je kan geen goede moeder zijn als je niet van jezelf houdt. De rozenkwarts draagt niet alleen bij aan zelfliefde maar zorgt er ook voor dat je liefdevolle relaties aantrekt en zal lichamelijk bijstaan bij seksuele problemen, vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en ouderdomsziektes.

Wij wonen nu een paar maanden in Purmerland en in het begin was ik ongerust of Shai wel vriendjes zou krijgen. Aangezien we in een straat wonen met een paar huizen was de mogelijkheid voor hem om even aan te bellen bij de buren minder. Inmiddels voel ik zoveel dankbaarheid dat we juist nu in deze extreem gevoelige en verdrietige tijd in een dorp mogen wonen waar iedereen betrokken is. Zo heeft Shai van zijn klas een zakje gehad met edelstenen en drie keer raden welke erin zaten. Hij heeft het zakje onder zijn kussen liggen. Ik vond dit zo’n mooi gebaar. Ook heeft zijn juf een mooi altaartje ingericht in de klas waar Shai een kaarsje voor zijn vader kan branden. Ik voel me zo welkom in dit dorp en op de school van Shai waar maar 80 kinderen zitten. Ik had me geen betere plek kunnen bedenken en ben hier erg dankbaar voor

De sieraden van Marissa: https://www.marissaeykenloof.com/nl/