Project Description

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Shanti Schiks het zusje van Fay. Voor mykillerbodymotivation schrijf ik blogs met als hoofd topic zelfliefde.

Koud! Echt héél lekker
Onlangs (in december) kwam mijn altijd avontuurlijke zus Faya met het idee om s’ochtends vroeg voordat de werkdag begon, in het (ijs)koude water van het Twiske natuurgebied te dippen.
Drie keer per week fiets ik 45 minuten heen naar kantoor en 45 minuten terug naar huis zodat ik wat aan mijn wekelijkse beweging kom. We hadden op deze frisse dinsdag afgesproken om naar het Twiske te gaan maar toen ik op de fiets zat in de regen zakte mij de moed in de schoenen (en de kou in mijn tenen, brrr). Nadat ik aankwam op kantoor stonden Faya en mijn collega Sadé op het punt te vertrekken, ik zei dat ik niet meer mee te willen gaan, maar ik moest en zou tóch mee maar dan om te filmen. Eenmaal aangekomen in het Twiske besloot ik toch mee te dippen, geen bikini maar dan maar in mijn ondergoed, ik kon toch niet achterblijven.

Nu heb ik al eens eerder een koude duik genomen met niemand minder dan de dochter van “The Iceman” Wim Hof, wie mij toen in het koude water naar een rustige ademhaling wist te begeleiden. Deze begeleiding had ik het meest nodig van de vijftien dames met wie we toen waren. Ik ging nog net niet gillen in het koude water zeg maar.
Vlak voor deze duik met alle dames, hoorde ik van iemand dat het water elf graden was op dat moment. Mijn geluksgetal, ik denk dat dit mij hielp het vol te houden in het water te blijven. Want echt waar, ik douche al een jaar koud af, maar een duik nemen vind ik heel heftig.

Mindset
Afgelopen week met collega Sadé en Faya in het Twiske hield ik het dan ook niet langer dan 6 seconden uit in dat ijskoude water. Ik rende er sneller uit dan ik erin ging. Terwijl Sadé en ik er gehaast uit rende, filmde Faya doodleuk vanuit het water alsof ze chill in een verwarmde jacuzzi zat. Daar waar ik er een paar tellen in was bleef zij er minstens drie minuten in. “Het is echt lekker hoor meiden” zei ze nog. Terwijl ik haar rillend en bevend vol bewondering vanaf de kant filmde.

Wat een mindset! Daar moet ik nog even voor oefenen. De volgende keer ga ik in elk geval voor elf seconden om op te bouwen naar een minuut en elf seconden, want die volgende keer moet en zal er komen. Ik merk steeds meer dat doorzetten een groot en belangrijk onderdeel van zelfliefde is.

Doorzettingsvermogen 
Sinds een jaar mediteer ik twee keer per dag. Dit doe ik niet alleen om mijn monkey mind te kalmeren en om een droomleven te creëren maar zeker ook, misschien wel vooral, omdat ik niet verder zal komen zonder doorzetting en discipline. In de ochtend en in de avond moet ik van mijzelf altijd mijn meditatie doen, geen ontsnappen aan. Het is namelijk makkelijk om vanuit motivatie en flow een krachtige keuze te maken of iets te beginnen. Inspiratie is heerlijk maar volhouden: daar zit voor mij en velen met mij meer de uitdaging en uiteindelijk de kracht in.

Goede voornemens
Misschien herken ook jij het wel: je hebt een opwelling, een idee en begint iets nieuws. Misschien wel goede voornemens. Twee maanden later kom je toch wat uitdagingen tegen of gaat het wat minder makkelijk/ in flow omtrent dit idee, of je goede voornemens en je haakt af. Vervolgens vraag je je af waarom dingen nooit lukken in jouw leven.
Doorzetten is key!

Want inspiratie is mooi maar zonder doorzetting vervaagd het in de meeste gevallen weer.

Het is de kunst om vriendelijk te blijven tegen jezelf als het even niet lukt. Het even niet lukken is geen probleem als je blijft doorgaan en proberen. Een topsporter wordt niet zomaar topsporter en als hij of zij dat is: is dagelijkse training een must.

Mijn goede voornemen is dingen doorzetten. Ik heb een hoop leuke dingen op het afmaakprogramma staan zoals van burlesque en zangles een show maken, killerbody food wereldwijd helpen bekend maken en het verkopen en ontwikkelen van nieuwe online zelfliefde cursussen. Én daarnaast ook nog langer in het koude water blijven net zo goed als mijn grote zus dat kan. Ik heb zin om van 2021 een prachtjaar te maken. Gewoon omdat het kán.

Welke goede voornemens wil jij in 2021 doorzetten?
Misschien kun je wel wat hulp gebruiken bij het bedenken van goede voornemens en deze plannen doorzetten? Bestel voor dè perfecte ondersteuning daarbij de Killerbody planner hier!

Meer lezen van gastblogger Shanti Schiks? Volg haar op instagram of bezoek haar website.