Project Description

Slimming Powder helpt je bij het afvallen. In deze blog ga ik wat dieper in op een van de hoofdbestanddelen van deze superpoeder, creatine. Creatine is een stof (een organische stikstofverbinding om precies te zijn) die van nature in ons eigen lichaam voorkomt en door je lever wordt geproduceerd.

De rol van creatine in ons lichaam.
Creatine speelt een rol bij de energievoorziening van met name je spieren. Creatine wordt vooral door ons lichaam gebruikt op het moment dat er korte en explosieve kracht wordt toegepast, bijvoorbeeld tijdens een HIIT work-out of een bootcamp. Dit heeft te maken met de energiehuishouding van het lichaam, waarbij de lichaamseigen creatine gebruikt wordt voor de eerste meters. Hierdoor put de voorraad snel uit als je (veel) intensieve work-outs doet.

Het voordeel van extra creatine innemen.
Als je extra creatine inneemt heeft je lichaam ineens een buffer. Hierdoor kunnen je spieren vaker en zwaarder werk verrichten tijdens een (intensieve) work-out. Onderzoek toont aan dat creatine kracht verbetert en meer vetvrije massa oplevert (denk aan je spieren, botten etc.). Daarbij kan het de bijwerking hebben dat je spieren sneller herstellen en extra spiermassa opbouwen. Creatine kan er ook voor zorgen dat je met minder eten toch dat beetje extra energie hebt om een (intensieve) work-out af te maken. Creatine heeft waarschijnlijk ook een positief effect op sprintprestatie en duurtraining.

Waarom creatine gebruiken bij het afvallen?
Als je wil afvallen, probeer je spiermassa te behouden en vetmassa te verliezen. Ons lichaam heeft een intense trainingsprikkel nodig om spiermassa te beschermen. Tijdens het afvallen kan je juist wat minder spierkracht en energie hebben, waardoor dit lastiger wordt. Creatine helpt, omdat je een grotere krachtinspanning kan leveren op het moment dat je dit goed kan gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om je spiermassa op peil te houden tijdens het afvallen. Dit maakt creatine een goede ondersteuning tijdens het afvallen.

Benieuwd naar onze MKBM Slimming Powder? Klik hier om hem te bestellen!

https://nl.wikipedia.org/wiki/Creatine

https://www.fit.nl/voedingssupplementen/creatine

https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-9-33

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0006899306013989