fbpx

Houd je rug gezond met deze 4 tips!

//Houd je rug gezond met deze 4 tips!
Houd je rug gezond met deze 4 tips!

Project Description

De een heeft er meer last van dan de ander; pijntjes in de rug. De rugspier is een grote spier en gebruik je bij zo’n beetje alles in het dagelijkse leven. Kortom, pijn in de rug is heel vervelend. 4 tips om rugklachten te voorkomen en een gezonde rug te houden!

Tip 1. Onderuit
Klinkt dit niet als muziek in de oren? Lekker onderuitgezakt op de bank Netflix kijken. Ja, maar je doet je rug hier geen plezier mee! Je rug neemt een verkeerde houding aan, soms voor uren. Dit kan rugklachten veroorzaken, zorg daarom ook dat als je lekker op de bank wil zitten, een kussentje in je rug legt. Zo is je rug nog enigszins recht tijdens je ontspannen houding.

Tip 2. Aandachtig..
Ga maar bij jezelf na, als je naar iets aandachtig luistert of kijkt, hang je al snel voorover. Deze actieve houding kan men soms waarderen maar je rug niet. Wees bewust van de houding die je aanneemt en corrigeer jezelf door meteen recht te zitten. Ook dan kun je namelijk heel aandachtig luisteren.

Tip 3. Rugklachten door Instagram
Eigenlijk moet ik zeggen door de hele digitalisering. Je kijkt continu naar beneden, tijdens het lopen, tijdens het wachten enz. enz. Want waar je ook bent, je wilt even snel je tijdlijn checken of het laatste nieuws op je telefoon; die nek naar beneden is killing voor je rug. De druk die op je nek komt te liggen werkt door naar je rug. Hoe je dit kunt voorkomen? Simpelweg wat minder met je smartphone bezig zijn. Berg je smartphone op en geniet als vanouds van je omgeving.

Tip 4. Achter je bureau
Als je een bureaubaan hebt, en die kans is groot, is een goede houding mega belangrijk. Check of je werkplek voldoet aan de eisen. Daarnaast is voldoende afwisseling van belang. Na een paar uur te hebben gezeten achter je laptop, doe een andere activiteit. Combineer je bureaubaan met bijvoorbeeld yoga. Naast yoga kun je ook met diverse stretch-oefeningen de spanning uit je rug halen.

Tip 5. Sportoefeningen
Sporten is goed voor de spieren, mits je de oefening goed uitvoert. Als jij tijdens een zware oefening (en met veel gewicht) niet de juiste houding aanneemt, ben je ver van huis. Een blessure oplopen is niet leuk en dit wil je voorkomen. Ook voldoende rust is belangrijk zodat je rugspier niet overbelast raakt. In het Killerbody dieet boek kun je hier zinvolle info over vinden. Of word hier lid, zodat je met de video’s van Fajah precies weet hoe je een oefening moet uitvoeren.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: