fbpx

IK WIL WEER FIT WORDEN

/, MKBM Lifestyle/IK WIL WEER FIT WORDEN
IK WIL WEER FIT WORDEN

Project Description

IK WIL WEER FIT WORDEN

Ik heb mezelf weer eens een goede stok achter de deur verschaft. Ja, ook ik heb soms een extra motivatie nodig. Ik heb mezelf de afgelopen anderhalf jaar eerst wijs gemaakt dat ik het prima kon vinden met mijn poffertjes billen en mijn kipfilet armpjes. Dat allemaal om goed te kunnen praten dat ik elke week aan de wijn zat. Dit had ik natuurlijk verdiend om te kunnen ontspannen na een hele dag hard werken. Ik heb het afgelopen jaar heel veel gedaan, misschien wel iets té veel als ik er nu op terugkijk. Ik heb niet altijd efficiënt gewerkt, maar vooral heel hard en veel gewerkt.

Ik denk dat ik een stuk efficiënter had gewerkt als ik niet dagelijks koos voor die wijn, maar sterker was dan mijn excuusjes.  Als ik nu eerlijk terugkijk naar dit afgelopen jaar en dit vergelijk met de jaren waar alcohol een traktatie was voor één weekenddag en ik 5 dagen per week sportte, het maximale uit m’n dag haalde en genoot van mijn strakke lichaam en gezonde en fitte geest, moet ik toch toegeven dat dat veel fijner aanvoelde.

Ik snap de hype ‘body positivity’ echt wel, maar als ik naar mezelf kijk, ben ik gelukkiger in een strak en vooral sterk lichaam, dan in een slap lichaam. Alleen in de werkelijkheid had ik zoveel aan m’n hoofd, dat ik mezelf even niet kon zetten tot bakjes eten preppen en elke dag sporten. De mensen die me volgen op insta weten dat ik best al wat pogingen heb geprobeerd om weer op me eten te letten of van de wijn af te blijven maar elke keer weer viel ik in mijn oude patronen.

NIEUWE LIEFDE
Vorig jaar, zo vlak voor het einde van de jaar, leerde ik Daan kennen. In het begin was het vooral voor de lol, maar na een paar maanden werd het serieus. Als je iemand leert kennen is het ook gewoon zo gezellig om lekker samen aan de wijn te gaan, je gaat vaker uit eten en zo sluipt de caloriekiller er steeds meer in. Samen net even wat langer in bed blijven liggen i.p.v. naar de sportschool te gaan, je kent het wel. Maar je wil niet alleen voor jezelf, maar ook voor je vriend er fris en strak uit blijven zien, dus ik wist dat er iets moest gebeuren.

Ik besloot me in te schrijven bij de sportschool om de hoek. Dan moest ik de deur uit en dat werkt vaak beter als thuis trainen. Daar kwam ik een oude bekende tegen, Sander Tonhousen. Hij overtuigde me om zijn hulp aan te nemen, zodat ik weer fit zou worden. Ik dacht: waarom ook niet? Zo besloot ik drie maanden met hem aan de slag te gaan. Ik trainde zo hard! Zo hard had ik maanden niet meer getraind, alleen gebeurde er niet veel als ik kijk naar mijn lichaam. Mijn conditie werd beter, maar mijn benen werden niet strakker of dunner waarom? Omdat ik mezelf weer voor de gek aan het houden was.. Ik had mezelf weer aangepraat dat ik wel kon blijven drinken nu ik zo hard moest trainen en al at ik nog zo goed de hele dag, als die halve fles wijn weer was weggewerkt, waren mijn grenzen verdwenen en kwamen de toastjes en nootjes weer op tafel. Na twee maanden trainen was ik twee kilo zwaarder als toen ik begon en geloof mij, dat was niet van een toenemende spiermassa. Ik weet als geen ander dat 80% van je resultaat wordt bepaald door je voeding. Ik werd wederom met mijn neus om de feiten gegooid. Nu train ik, betaal ik ook nog om te trainen en heb ik nog het gewenste resultaat niet.

HET ROER OM
De week voor kerst ging bij mij het roer om, wijn de deur uit en op mijn eten letten. Ik heb tussendoor twee dagen gevast en eindelijk verloor ik de eerste kilo. De eerste stap is gezet. Het heeft even geduurd, maar ik ben om.  Van 1 jan tot 14 feb drink ik geen druppel alcohol en ga ik andere dingen doen om te ontspannen. Als je je maximaal inspant, moet je ook maximaal kunnen ontspannen. Dit kan ook in de sauna of tijdens een massage en hoeft niet altijd met drank of eten.

FIT MET  FAYA
Ik train de aankomende weken nog even door met Sander, maar naast mijn trainingen met Sander heb ik speciaal voor mezelf en voor jullie ook een trainingsschema gemaakt voor drie dagen per week maximaal 25 minuten. In mijn volgende blog leg ik jullie precies uit wat we gaan doen.

Wil jij meedoen met Fit met Faya? Bestel dan hier vast een Fit met Faya pakket!