fbpx

Wat weet jij over kokos? Doe de kokos-test!

/, MKBM Lifestyle/Wat weet jij over kokos? Doe de kokos-test!
Wat weet jij over kokos? Doe de kokos-test!

Project Description

Bij het woord kokos droom ik weg. Ik denk dan aan warmte, witte stranden, palmbomen en kokoscocktails. En dat allemaal vanuit een kantoor in het koude Nederland. Kokosproducten zoals kokoswater, kokosvet en kokosmelk, je ziet het overal. Maar wat weet jij over kokos?
Doe de kokos test!

1.Wat is een kokosnoot?
A: een noot
B: een vrucht

2.Waar wordt kokosvet voor gebruikt?
A: om te koken
B: o.a. koken, huid, haar

3.Waar komt de kokosnoot vandaan?
A: uit o.a. Nederland, Groenland en Australië.
B: uit o.a. Indonesië, Filipijnen en India

4.Wat heeft een palmboom nodig?
A: schaduw en water
B: zon en water

5.Wanneer zijn kokosnoten rijp?
A: na 6 weken
B: na 6 maanden

6.Uit welk vet bestaat een kokosnoot voornamelijk?
A: uit onverzadigd vet
B: uit verzadigd vet

7.Welke kokosolie is het meest gezond?
A: geraffineerde kokosolie
B: ongeraffineerde kokosolie

Benieuwd naar jouw score? Dat is heel simpel.
Jij hebt overwegend A geantwoord: Kokos Kluns
Jouw kennis over de geliefde kokosnoot is minimaal. Omdat we rustig kunnen stellen dat de kokosnoot gezond én lekker is, is het de moeite waard dit op te krikken.

Jij hebt overwegend B geantwoord: Kokos King
Well done! Jouw algemene kennis over deze vrucht is dik in orde. Hier kun jij je voordeel uithalen in het dagelijkse leven.

Heel leuk zo’n kokos testje maar aan een toelichting heb je veel meer! 1.Bij een kokosnoot denk jij ongetwijfeld aan een noot en toch is het een vrucht, beter gezegd een steenvrucht. Inderdaad, familie van onder andere pruimen, kersen en perziken. 2.Kokosvet of olie, is hetzelfde, wordt voor diverse doeleinden gebruikt. Je kunt ermee koken maar het werkt ook bijzonder hydraterend voor de huid. Het is beschermend voor de haren, zo schijnt de structuur van laurinezuur in kokosvet, de haarscrubben binnen te dringen. Ook onder ouders is kokosvet populair omdat het goed is voor het tedere babyhuidje. 3.De kokosnoot groeit onder meer in Indonesië, Filipijnen en het Caribisch gebied. 4.Palmbomen kunnen simpelweg niet groeien zonder zon. 5.Na circa zes maanden zijn de kokosnoten rijp. 6. Een kokosnoot bestaat voor 85% uit verzadigd vet. 7.De ongeraffineerde kokosolie moet je hebben, deze variant is meestal net wat duurder.

Wij bij Mykillerbodymotivation, zijn dol op de smaak van kokos. Om die reden hebben we de kokossmaak verwerkt in diverse effectieve producten. Een van deze producten is de geliefde Whey Complete Cocos. Dit is een van mijn favoriete eiwitten: het is onwijs smaakvol en het zit boordevol eiwitten die je nodig hebt na je training. Een must-have! Hier kun je Whey Complete Cocos bestellen als je ‘m nog niet hebt.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details