Lovehandles: alles over dat vet op je heup

//Lovehandles: alles over dat vet op je heup
Lovehandles: alles over dat vet op je heup

Project Description

Dan sta je nog zo bewust in het leven; lekker healthy en fit, en toch slaag je erin om een overload aan vet te hebben. Nee, niet over je gehele lichaam. Dit vet is te spotten op, je raad het al, de zijkant van je buik. Ook wel de beruchte lovehandles genoemd. Waarom kondigt dit vet zich ongevraagd aan? Alles over de ‘lovehandles’.

1. Het vet op je heupen heeft met insuline te maken. Ehm insuline? Ja, dat is een hormoon dat wordt aangemaakt bij het eten van koolhydraten en suikers. Door koolhydraten en suikers te vervangen met eiwitten, beperk je de aanmaak van insuline en het vet dat opgeslagen wordt. Laat ons nou net expert zijn op het gebied van een eiwitrijkdieet. Check het boek Killerbody dieet of de gratis voedingsschema’s van Fit With Faya.

2. Lovehandles is een vrij positieve benaming. Het klinkt romantischer dan dat het eruit ziet. Hoewel het voor jou misschien krankzinnig in de oren klinkt, zijn lovehandles voor sommige mannen een must bij de vrouw. Hoe komt dat toch? Love – handles.

3. Heb jij nooit last gehad van dit overtollig vet op de heupen dan raak je het ook weer sneller kwijt. Ik wil je vooral niet demotiveren maar er is meer werk aan de winkel. Als jij een langere poos last hebt van dat overtollig vet op de heupen, wil dat zeggen dat jij niet gevoelig meer bent voor insuline met als gevolg dat je lichaam meer een meer aanmaakt.

4. Gericht de lovehandles wegtrainen kan niet. Laten we vooropstellen dat je met een portie buikspieroefeningen niet het vet weghaalt. Je kweekt spieren, ook erg aangenaam uiteraard. Maar dat is wat anders dan het doel: weg met de lovehandles. Buikspieren zijn leuk voor het oog als het vet eenmaal verdwenen is.

5. Zodra er te veel hormoon wordt aangemaakt, is je hormoonhuishouding uit balans. In dit geval is dat dus hormoon insuline; de boosdoener van vetophoping op de heupen. Te veel insuline kan naast die vetrollen ook leiden tot diabetes type 2. Heb je veel vet op de billen en benen? Dan is er overdaad aan het hormoon oestrogeen.

6. Veroorzakers van een hormoondisbalans: o.a. bewerkte voedingsstoffen, ongezond eten, weinig beweging en stress.

In dit blog ben ik minder diep ingegaan op hoe je deze lovehandles laat verdwijnen. De aanpak kun je in het blog van morgen lezen!

Sweat now, shine later! -X- Anne

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: