fbpx

MET DEZE 10 ANTI-SPIERPIJN TIPS, REKEN JIJ AF MET SPIERPIJN!

/, MKBM Lifestyle/MET DEZE 10 ANTI-SPIERPIJN TIPS, REKEN JIJ AF MET SPIERPIJN!
MET DEZE 10 ANTI-SPIERPIJN TIPS, REKEN JIJ AF MET SPIERPIJN!

Project Description

Je herkent het vast wel, je loopt zo stijf als een hark omdat je spieren pijn doen.
Spierpijn komt om de hoek kijken wanneer je ongetraind je spieren belast. Een spontaan tennistoernooi op de camping, fanatiek zwemmen of het sjouwen van dozen, is belastend voor jouw spieren; met spierpijn als gevolg. En vanzelfsprekend bij de sporters onder ons, is spierpijn na een intensieve training een dagelijks fenomeen. In de meeste gevallen duurt spierpijn tussen de 24 – 48 uur. Is te overbruggen toch? Veel denken daar anders over. Om zo snel mogelijk af te rekenen met spierpijn, 10 anti-spierpijn tips!

Als je spierpijn kunt voorkomen, waar wacht je dan nog op?
1. Neem na het trainen voldoende een eiwitten en koolhydraten. Dit kan door middel van een eiwitshake of een maaltijd.
2. Met een goede warming-up en een cooling-down kom je een heel end! Met rekken en strekken voorkom je stijfheid.
3. Uit een onderzoek in de Journal of Strength and Conditioning Research blijkt dat krachtsporters die voor het sporten 5 mg cafeïne per kg lichaamsgewicht drinken niet alleen meer kracht hadden, maar ook in de dagen erna minder spierpijn ervaarden.
4. Verbeter je bloedsomloop zodat de afvalstoffen gemakkelijk afgevoerd kunnen worden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een warme douche, een bezoekje aan de sauna of door te cuppen.
5. Aan te raden is om niet als een malle je gewicht te verhogen tijdens een training. Bouw dit rustig op, zo voorkom je heftige spierpijn.
6. Drink voldoende water!
7. Je hebt gefaald in het voorkomen van spierpijn, met het eten van kersen herstel je sneller van de spierpijn. Kersen bevatten eenmaal geweldig veel antioxidanten, dit werkt ontstekingsremmend.
8. Gebruik een foamroller. Tijdens spierpijn-dagen is de foamroller jouw verlosser. Een foamroller dient als massage voor je pijnlijke spieren die de bloeddoorstroming stimuleert.
9. Aan de omega-3! Wist je dat omega-3 je bloedcirculatie stimuleert en ontstekingsremmend werkt? Een onderzoek gepubliceerd in het Clinical Journal of Sports Medicine laat zien dat het dagelijks innemen van een pil met visolie, de stijfheid in je spieren vermindert tot 48 uur na een krachttraining.
10. Een powernap, nachtelijke rust en een schoonheidsslaapje, je spieren zijn er helemaal happy mee. Optimale rust bevordert het spierherstel.

Benieuwd geworden naar de eiwitshakes? Bekijk hier onze eiwitshakes!