Project Description

Bloedonderzoek resultaten en welke acties heb ik ondernomen?

In mijn eerdere blogs over o.a. de Vegan en Caseine shake en mijn blog over het supplement GABA heb ik je al verteld over mijn bloedonderzoek. In dit bloedonderzoek zijn voor mij een aantal belangrijke aspecten naar voren gekomen. Mijn lactose en zuivel intolerantie, een lage GABA waarde in mijn lichaam maar ook een tekort aan magnesium, B12, selenium (zink), een hoog cortisol gehalte en… een heel belangrijk gegeven zijn de ontstekingswaarden. Die staat namelijk op 0. Wat volgens de arts best wel uitzonderlijk is. Daarom wil ik in deze blog meer uitleg geven over hoe deze waarde 0 zou kunnen zijn. Een van de belangrijke redenen hiervoor is mijn dagelijkse gebruik met MSM Poeder.

Al eerder schreef ik verschillende blogs over het gebruik van MSM Poeder. In deze blogs lees je meer over de werkzame stof en de verschillende voordelen ervan. Maar ook waarom de inname van MSM onmisbaar is een fit en energiek lichaam.

LEES OOK: MSM: Alle voordelen op een rij

Wat is MSM en wat doet het precies in en voor ons lichaam?

MSM (Methylsulfonylmethaan) is een in wateroplosbare, natuurlijke zwavelverbinding. Zwavel is een essentieel element dat voorkomt in elke cel van ons lichaam. Omdat al onze cellen gebruik maken van zwavel, is zwavel onmisbaar voor ons lichaam. Helaas krijgen we vaak niet genoeg zwavel binnen via onze voeding, waardoor we zonder het te weten een zwaveltekort hebben. Bovendien wordt de hoeveelheid zwavel in ons lichaam minder als we ouder worden.

Ons lichaam gebruikt MSM onder andere om rode bloedcellen en aminozuren zoals collageen en keratine te produceren. Dit zijn essentiële componenten voor ons lichaam, huid en weefsels. Ook gebruiken we MSM voor de aanmaak van insuline, voor een goede pH balans en om te detoxen. MSM verbetert de doorlaatbaarheid van de cellen van ons lichaam waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter worden verwijderd.

Naast het innemen van de MSM Poeder gebruik ik de Kurkuma olie. Als er te weinig antioxidanten aanwezig zijn heeft het lichaam niet genoeg verdediging tegen schadeveroorzakende vrije radicalen. Deze vrije radicalen maakt ons lichaam zelf aan, maar kunnen ook van buitenaf komen. Kurkuma is in staat om overtollige vrije radicalen direct te verwijderen. Dit proces heeft direct invloed op de ontstekingswaarden in je lichaam. Daarom kan ik ook met zekerheid zeggen dat zowel het gebruik van MSM Poeder als het drinken van de Kurkuma olie invloed heeft gehad op de uitslag van mijn bloedonderzoek.

Ik krijg in mijn DM en via de mail van de MKBM klantenservice vaak resultaten en ervaringen toegestuurd. We krijgen meerdere berichten binnen over de mate waarin de MSM invloed heeft gehad op het verminderen hooikoortsklachten tot zelfs helemaal geen klachten meer. Minder pijn en een verbeterde huid.

Wat doet Magnesium voor je lichaam?

In ons lichaam is Magnesium een bestanddeel van ontzettend veel enzymen en daarnaast een activator binnen meer dan 300 stofwisselingsreacties. Je kunt hierbij denken aan celgroei, celdeling, celmembraanbescherming en energieproductie. Daarnaast ondersteund magnesium ook het proces waarbij zenuwimpulsen overgedragen worden tussen zenuwcellen. Dat betekent dat magnesium ook van groot belang is voor je spieren, zoals de hartspier, longspieren en de spieren in je maag en darmen. Elke cel van ons lichaam heeft magnesium nodig, want zonder dit kunnen je zenuwen, spieren, hersenen, en hart niet functioneren. Magnesium is een mineraal wat zorgt voor ontspanning. Samen met water en zuurstof zijn het drie essentiële levensstoffen.

Je kunt magnesium op verschillende manieren tot je nemen. De meest bekende manier is het nemen van een voetenbadje met daarin Himalayan Magnesium zout. Persoonlijk doe ik dat niet vaak genoeg en heb ik ervoor gekozen om magnesium in een smelttablet in te nemen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_sulfate

https://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_sulfate_(medical_use)

https://holistik.nl/epsom-zout-gezond/

https://degoednieuwskrant.nl/nieuws/gezondheid/2972-redenen-om-een-bad-met-magnesium-zout-te-nemen

https://goedgezond.info/2015/10/29/redenen-bad-epsom-magnesium-zout/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Magnesiumsulfaat

https://health.clevelandclinic.org/7-things-you-probably-didnt-know-about-epsom-salt/

https://www.dr-jetskeultee.nl/baden-magnesium-hoe-heilzaam-is/

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1553/htm

https://link.springer.com/article/10.1007/s10875-006-9066-7

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1553/htm

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ptr.5640

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19297423

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372953/

https://europepmc.org/abstract/med/22525653

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1473-2165.2008.00355.x

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12006124