Ook last van een opgeblazen gevoel met die opgezette buik? Zo kom je ervan af!

//Ook last van een opgeblazen gevoel met die opgezette buik? Zo kom je ervan af!
Ook last van een opgeblazen gevoel met die opgezette buik? Zo kom je ervan af!

Project Description

Na de maaltijd heb je last van een opgezette buik en lijk je wel hoogzwanger.
Niets is vervelender om je na het eten zo ongemakkelijk te voelen met een soms zelfs pijnlijke buik. Hoe kom je af van dit opgeblazen gevoel?!

1.Beweeg
Je voelt je helemaal ellendig, het liefst zit je in elkaar gekropen op de bank. Volkomen begrijpelijk dat bewegen wel het allerlaatste is waar jij aan denkt. Toch kan het de opgezette buik verhelpen! Vrij logisch ook: doordat je stil zit en eet, duikt je hartslag naar beneden. Terwijl het juist de bedoeling is dat de stofwisseling opgang komt. Doe een halve minuut jumping jacks of jumping squat, en jij bent af van die ellendige buik.

2.Drink genoeg water
Soms lijkt water wel een wondermiddel. Naast dat het goed is voor je huid kan voldoende water drinken ook de opgezette buik verminderen. Het is namelijk zo, hoe minder water je drinkt oftewel je droogt je lichaam uit, hoe harder die stoelgang moet werken. Als je uitgedroogd bent, houd je lichaam automatisch meer water vast (als reserve) en kan zorgen voor die opgeblazen buik. Vind jij het fijn om genoeg vocht in te nemen maar dan met eiwitten en een lekkere smaak? Neem dan BCAA, die kun je hier bestellen.

3.Je eettempo
Eet langzaam en kauw goed. Behoorlijk lastig als je loopt te schransen van de honger. Maar zet het bikken op de rem en breng rust. Enige idee waarom? Doordat je alles in volle haast naar binnen werkt, neem je veel lucht mee. Kortom, er ontstaat een portie gas in de buik die je er niet wilt hebben met als gevolg: een opgeblazen gevoel. Om te voorkomen dat je enorme trek krijgt kun je een proteïne shake als tussendoortje nemen.

4.Ontspan
We weten inmiddels dat stress een grote boosdoener is voor veel klachten. Ook bij jouw ‘hoogzwangere’ buik kan stress de veroorzaker zijn. Stress kan zekere druk uitoefenen wat leidt tot dat opgeblazen gevoel. Onze zenuwen zijn verbonden aan de darmen en stress kan resulteren in stimulatie van de darm. De tip: ontspan!

5.Dokter bezoek

Het is niet altijd zelf op te lossen. Het lijkt wellicht onschuldig maar het kan eenmaal erger zijn dan je had gehoopt. Heb jij bijvoorbeeld naast die bolle buik last van diarree, bloed in je ontlasting en/of gewichtsverlies, dan het is waard om een bezoekje aan de dokter te brengen.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: