Optrekken: dat wil jij ook kunnen

//Optrekken: dat wil jij ook kunnen
Optrekken: dat wil jij ook kunnen

Project Description

Mijn naam is Anne Gozoglu, 29 jaar en werk bij My Killerbodymotivation. Ik ben een marketingfreak en ben mede verantwoordelijk voor de content van MKBM. Wat houdt dat ‘content maken’ precies in? Dat is het leukste wat er is: blogs schrijven over fitness, lifestyle en food. Daar horen weer creatieve posts bij op social media. Yes, I love my job! Ik hoop dat jij die liefde terugziet in de blogs en ook van mijn geschreven blogs houdt maar bovenal geïnspireerd wordt.

Bij pull ups oftewel optrekken, train je met name de rug door het hele lichaamsgewicht omhoog te tillen. Kijk jij nou ook vol bewondering naar mensen die zich optrekken? Want laten we eerlijk zijn, het ziet er way much gemakkelijker uit dan het werkelijk is. ‘Pull ups’ is ronduit een zware oefening. Als beginneling adviseer ik je dan ook om deze stappen te volgen. Jij wordt in dit jaar nog een ster der pull ups!

  1. Beschikt je sportschool over een Assistend Pull Up Machine? Perfect. Dit is naar mijn mening het beste hulpmiddel om te kunnen optrekken. Kenmerkend aan dit apparaat: het is groot en er zit een zacht stoeltje in, dit kan omhoog en omlaag. Het voordeel van dit apparaat is dat je zelf het gewicht kunt bepalen. Op een zeer veilige en fantastische manier leer je optrekken. Bij twijfel, vraag een van de medewerkers. (PS: ook goed apparaat voor de billen!)
  2. Indien er geen Assistend Pull up Machine is, no problem. Elastieken zijn de uitkomst! Gebruik elastieken die je weerstand kunnen bieden. Deze banden zijn in diverse maten waardoor je het jezelf met optrekken steeds zwaarder kunt maken. Knoop het elastiek aan het pull-up rek, houd je been gestrekt en zet één voet in het elastiek. Span je buikspieren aan en let’s go!
  3. Ring row is ook goede manier om te leren optrekken. Het voordeel van de Ring row is dat je echt je eigen gewicht leert tillen in tegenstelling tot de elastieken. Je pakt de ringen vast en gaat eronder hangen. Zorg dat je diagonaal hangt en als een rechte plank. Spieren van de buik en benen aanspannen en optrekken maar.

Onderschat deze loeizware oefening niet. Oefening baart kunst, met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en discipline kom je er! Succes.
Ik adviseer je om voor of/en tijdens de training BCAA te drinken, dit geeft je net wat meer kracht en uithoudingsvermogen.

Liefs,
Anne

Details

Categories: