Quentin Jarrett: ”de gym is voor mij therapie”

//Quentin Jarrett: ”de gym is voor mij therapie”
Quentin Jarrett: ”de gym is voor mij therapie”

Project Description

Sportief, vol passie en allesbehalve oppervlakkig; Quentin Steenwinkel. Deze opvallend gespierde 27-jarige, ken je wellicht van het MTV programma Ex on The Beach. Wij vroegen hem het hemd van het lijf.

Je traint sinds: vanaf mijn 17e.
Aantal trainingen per week: 6 a 7 keer per week
Favoriete work-out: Benentraining
Favoriete gym: Meerdere gyms. Ik houd van afwisseling.
Alleen of met een gymbuddy: Alleen, trainen is voor mij me-time.
Je doel: In april 2019 een bodybuildingwedstrijd doen.
Mooist ontwikkelde spiergroep: Mijn armen, ik heb er aanleg voor.
Minst mooi ontwikkelde spiergroep: Mijn rug, het is niet enorm gedefinieerd.
Favoriete supplementen: MKBM BCAA en MKBM Whey Complete.

Je traint al ruim 9 jaar lang, hoe is die passie voor trainen ontstaan?
Toen ik 17 jaar was zat ik in het leger. We moesten verplicht een keer per week de sportschool in en ja, dat smaakte naar meer. Eenmaal in de sportschool, merkte ik dat ik op mijn plek was.

Als je je Instagramstories bekijkt dan lijkt het alsof je elke training met super veel passie doet. Is er ook een training waar je een hekel aan hebt?
Nee, eigenlijk niet. Alhoewel, met cardio heb ik wel die haat-liefde verhouding.

Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?
Zodra ik wakker word neem ik een ontbijt: havermout of Brinta en een shake Whey Complete, voor de proteïne. Dan ga ik meteen door naar de sportschool voor een killer training. Doordat ik personal training geef, kan ik mijn dag meestal zelf invullen. Na het trainen ga ik naar huis om een maaltijd klaar te maken. Ja, het liefst een verse maaltijd! Ik zorg dat ik gedurende de dag genoeg eet. O ja, in de namiddag doe ik een powernap. And repeat.

Wat is je favoriete train-muziek?
Hardstyle. Ja, ik ga er gewoon heel lekker op. Vooral tijdens zo’n ‘die hard’ training. ‘Motivation speeches’ vind ik overigens ook heel fijn om te luisteren tijdens trainen. Of ik urban muziek luister? Natuurlijk, maar meer tijdens een uurtje relaxte training.

Wat voor rol heeft de gym in jouw leven?
Het is voor mij een therapie. Sterker nog, als ik nooit was gaan trainen was ik waarschijnlijk depressief geweest. Ja, trainen is voor mij een uitlaatklep. Ruzie of geïrriteerd, de gym is mijn uitweg.

Naast sport, waar heb je nog meer liefde voor?
Voor reizen! Het lijkt mij geweldig om te gaan backpacken in bijvoorbeeld India. Om mij te mengen tussen de inwoners van kleine dorpjes, om de cultuur en de manier van leven mee te krijgen. Wij zijn in Nederland zo welvarend, als ik naar mijzelf kijk: ik rijd in een mooie auto, beschik over een mooi huis en andere spullen kortom, alles dik in orde maar dat staat niet gelijk aan ‘gelukkig zijn’. Wij beseffen soms niet hoe goed we het hebben. Mensen in andere landen met veel minder geld, voelen zich misschien veel gelukkiger. Dat wil ik graag een keer van dichtbij meemaken.

Tot slot, wat wil je anderen meegeven?
Wees altijd jezelf! En volg je dromen. Als dat een leven zonder sporten is, dan is dat helemaal oke toch. Zolang je maar doet waar je je happy bij voelt. Daaraan wil ik toevoegen: focus je op jezelf en het leven van iemand anders bekritiseren is niet nodig. Leef en laat leven.

Quentin geeft ook personal training. Dus heb je vragen aan hem? Stuur hem gerust een DM op Instagram en hij zal je vragen beantwoorden!

Details

Categories: