fbpx

Afvallen tijdens ramadan

/, MKBM Lifestyle/Afvallen tijdens ramadan
Afvallen tijdens ramadan

Project Description

Vandaag is de ramadan begonnen en mijn inbox stroomt over van de berichten. Ik krijg allerlei vragen van mensen die het Cellulite Dieet of het Killerbody Dieet volgen en nu niet goed weten hoe ze tijdens het vasten dit dieet moeten doen. Mijn advies voor de mensen die niet sporten tijdens deze maand luidt: skip de snelle suikers. Ik weet dat dadels een belangrijke rol hebben tijdens de maaltijd, beperk dit tot 1 dadel. Zorg voor de rest dat je vooral veel vetten en eiwitten binnenkrijgt. Vetten en eiwitten zorgen namelijk voor een langer verzadigt gevoel dan koolhydraten. Je zal met voldoende goede vetten en eiwitten dus veel minder last krijgen van een schommelende suikerspiegel en dipjes. Je hongergevoel zal steeds minder worden omdat je lichaam gaat leren om vetreserves in te zetten voor energie voor je dagelijkse handelingen.

Je voeding zou kunnen bestaan uit: 1 hele avocado, vlees, vis, kip gebakken in volle boter of olijfolie, 1 dadel, een stuk fruit en veel salade. Voor de zoete trek kun je na het eten een proteïne shake drinken of een bak volle yoghurt (zonder zoetstof of suiker) eten.
Wat ik absoluut zou vermijden: snoep, koek, suiker in de thee of koffie.

Ben je van plan om deze maand ook te sporten dan zou ik je adviseren om dit zo vroeg mogelijk in de ochtend te doen. Mijn advies is om voor het slapen bovenstaande dieet te volgen en laat de wekker afgaan voordat de zon opkomt.
De zon komt op om 5:57, als je wekker om 5:30 gaat, kun je of een bord havermout met amandelmelk eten of je kan een bord rijst met groenten en kip eten met als toetje een proteïne shake. Je kan om 07.00 gaan trainen.

Als het je niet lukt om vroeg te trainen kan je twee dingen doen. Of je traint na je werk op een lege maag. Doordat je veel vetten eet en koolhydraten juist vermijdt zal je lichaam snel overgaan op vetverbranding. Doordat je vast, zal je lichaam dit proces overdag ook doorzetten. Als je dit aankunt, is dit heel gunstig maar let wel goed op. Als je je zwak of licht in je hoofd voelt, moet je dit absoluut niet doen. Als de zon is ondergegaan, kies je voor vetten en eiwitten en een klein beetje carbs. De voorkeur gaat uit naar rijst maar als je een paar keer kiest voor aardappelen is het ook prima. Laat al het snoep en koek staan.
Ga opstaan voor de zon opkomt en kies dan voor vetten en eiwitten zodat je lang verzadigd bent overdag. Denk aan volle Griekse yoghurt, gebakken eieren (zonder brood) avocado en een eiwit shake.

Heel veel succes!
Faya

Details