Project Description

Een poosje geleden begon ik met volle moed aan een op maat gemaakt hormoondieet. Lees hier meer over wat dit dieet precies inhoudt. Echter kwam ik er al snel achter dat het niet mijn moment was om mij te houden aan restricties rondom eten. Ik ben erg druk met het runnen van mijn bedrijven, de opvoeding van een puberzoon en het onderhouden en bijhouden van mijn woning. Daarnaast heb ik te kampen met het herstel van twee borstoperaties en een knieblessure, waar ik gelukkig de 27e een MRI voor krijg. Al met al is er te veel aan de hand in mijn leven om de kracht te vinden streng op mijn voeding te letten. Daar komt ook nog eens bij dat ik super gelukkig ben met hoe ik eruit zie. Ik word binnenkort 41 en daar ben ik trots op.

Ik voel me fit en vooral geestelijk fit. Ik heb de afgelopen periode enorme sprongen gemaakt als het gaat om het helen van mijn trauma’s, het reflecteren op mijn leven en het herkennen van terugkerende onderwerpen. Ik ben mij bewust geworden waar dit zijn oorsprong heeft gevonden en heb de tools gevonden ze te helen en los te laten. Dat alleen al zorgt er bij mij voor dat ik me kilo’s lichter voel.

Ik kan met eerlijkheid zeggen dat ik nu eigenlijk pas geniet en trots ben op wat ik heb neergezet. Een mens wil altijd meer en zo vind ik zakelijk ook dat het allemaal nog veel groter mag worden, maar ik heb inmiddels wel geleerd om tijdens deze groei te genieten van wat er al is.

Vroeger kon ik mijn benen cuppen tegen cellulite en kon ik niet wachten tot het weg was. Nu kan ik mijn cellulite omarmen. Ik cup nog steeds en ben blij als het wat minder wordt, maar ik heb geen weerstand meer tegen het feit dat het er is. Ik ben nog steeds gelukkig met de cellulite en zal ook niet gelukkiger zijn zonder, maar dat betekent niet dat ik het niet wil verminderen.

Ook heb ik ongeveer 5 centimeter onder mijn borsten vrij grote littekens overgehouden aan het verwijderen van mijn borstprotheses. Deze worden na de zomer gecorrigeerd en omhoog getrokken. Dit is fijn, maar ze maken me nu niet ongelukkig. Ik heb het leven en mijn lijf geaccepteerd zoals het is, ik ben dankbaar voor de inzichten van het afgelopen jaar en dat ik gezond ben.

Ik eet gezond en dit heb ik de afgelopen periode aangevuld met groentesapjes van HappyJuicy. Ik begon met elke dag drie sapjes en één dag een hele dag met alleen sapjes. Op die laatste dag nam ik 5 sapjes, maar sloot ik de dag uiteindelijk af met zelfgemaakte roti waar ik toch niet van af kon blijven. Vroeger had ik me dan rot gevoeld omdat ik me niet aan de gemaakte afspraak had gehouden. Nu beweeg ik heerlijk mee met het gevoel dat alles mag. Als alles mag, voel je je gelukkiger en verdwijnt het verlangen naar verboden vruchten.

Voor mij werkt het niet als ik iets niet mag. Ik mag alles en kies er zo vaak mogelijk voor om voor de gezonde optie te gaan. Als het een keer anders is, is dat ook goed. De groentesapjes zijn een aanrader en deze zal ik de aankomende periode zeker nog een paar keer herhalen. Daarnaast neem ik minimaal 1 MKBM Vegan Protein shake per dag en neem ik elke dag 1 schepje MSM. Lees hier waar MSM goed voor is. Ik kan het echt iedereen aanraden die zijn haar of huid wilt verbeteren en/of last heeft van allergieën.