fbpx

Resveratrol, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer

//Resveratrol, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer
Resveratrol, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer

Project Description

In deze nieuwe blog wil ik meer met jullie delen over Resveratrol, omdat deze begin mei in verschillende nieuwsberichten en talkshows voorbij is gekomen. Volgens Peter van der Voort, hoofd Intensive Care van het UMC Groningen, is het mogelijk dat coronapatiënten baat hebben bij dit supplement en zelfs mildere ziekteverschijnselen kunnen ervaren. Hij benoemd dat veel coronapatienten overgewicht hebben en door o.a. buikvet wordt meer leptine aangemaakt. Een bijeffect van een verhoogd niveau leptine is trombose. En dat was er nu veelal geconstateerd worden bij patiënten op de IC. Resveratrol verlaagt het leptine gehalte in ons lichaam. Nadat ik deze berichten heb gelezen en bekeken, ben ik op zoek gegaan naar veel meer informatie over Resveratrol en de werking ervan.

Zoals jullie ook van mij gewend zijn, kies ik voor de MBKMshop altijd voor de beste producten en daarom heb ik ervoor gekozen om een Liposomale Resveratrol voor jullie in de shop te zetten. In deze blog leg ik ook daar meer over uit.

LEES OOK: Groene thee extract, bomvol antioxidanten en krachtig tijdens het afvallen

Wat is Resveratrol?

Resveratrol is een antioxidant die in diverse planten soorten voorkomt. Vooral in de pitten, steeltjes en pellen van druiven en dan in de hoogste mate in de schil van blauwe druiven. De zuivere stof Resveratrol zijn witte tot lichtgele kristallen die slecht oplosbaar zijn in water. De concentratie hangt heel sterk af van het soort druif, de hoeveelheid zonlicht, de geografische locatie en de blootstelling aan schimmelinfecties.

De krachtige antioxidant Resveratrol valt onder de polyfenolen. Polyfenolen zijn een groep van chemische verbindingen die van nature voorkomen in planten. Ze zijn niet met het blote oog te zien en bestaan uit weer verschillende moleculen. Een molecuul polyfenol bestaat weer uit meer dan één fenolgroep en flavonoiden. Al deze stofjes werken ontstekingsremmend, hebben antibacteriële eigenschappen en beschermen onze lichaamscellen tegen vrije radicalen. Ze vertragen daarnaast ook de verbranding in de cel. Uit een studie van het VanderBilt University Medical Center kwam naar voren dat bij het regelmatig tot je nemen van Resveratrol (polyfenolen) het risico op de ziekte van Alzheimer met wel 76% werd verlaagd.

Polyfenolen hebben een bloeddrukverlagend effect en hebben een gunstige werking op het voorkomen van hartaandoeningen en kanker. Het belangrijkste voor onszelf in deze periode is de eigenschap dat ontstekingsprocessen minder kans van slagen krijgen bij het gebruik van Resveratrol. Dit komt met name doordat de aanmaak van eiwitten die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van ontstekingen geremd worden. Het resultaat is dus dat ontstekingen veel minder kans krijgen in ons lichaam.

Opname van voedingsstoffen

Gezonde voeding, bewust en zoveel mogelijk natuurlijk leven helpen ontzettend in het binnen krijgen van de juiste voedingsstoffen. Heb je dan wel supplementen nodig? Elke dag komt ons lichaam in aanraking met chemische stofjes. Ons lichaam maakt hiervoor gezonde tegenstofjes aan zodat alle chemische stofjes kunnen worden afgevoerd en opgeruimd in ons lichaam. De opname van voedingsstoffen wordt in onze darmen bepaald. Een gezonde darmflora is daarom super belangrijk om deze voedingsstoffen op te kunnen nemen. Om je lichaam daarbij te helpen kun je kiezen voor supplementen die de toevoeging Liposomaal hebben.

Wat betekent de toevoeging Liposomaal?

Onze voeding bevat tegenwoordig 80% minder voedingsstoffen, vitamines en mineralen dan vroeger. Juist daarom is het super belangrijk dat we kijken naar hoe wij op de best mogelijke manier de aanvulling hierop in ons lichaam kunnen opnemen. Met een liposomale vorm van supplementen verdubbel je de kracht van de supplementen die je inneemt.

Liposomen werden in de jaren 60 voor het eerst beschreven en staan sindsdien al volop in de belangstelling van zowel de farmaceutische als cosmetische industrie. De laatste jaren wordt het vooral gebruikt bij voedingssupplementen om ervoor te zorgen dat ons lichaam nog snel en zoveel mogelijk naar onze lichaamscellen kan worden getransporteerd door ons lichaam.

Liposomen zijn bolvormige holtes, die worden omgeven door een of meerdere celmembranen. Een celmembraan is de wand rondom de cellen in ons lichaam. Bij een liposomaal celmembraan bestaat deze weer uit verschillende lagen. Deze lagen worden fosfolipiden genoemd. Doordat de verschillende lagen zowel vet als water door kunnen laten, wordt de Resveratrol zo compleet mogelijk door ons lichaam getransporteerd. De verschillende lagen zorgen er ook voor dat op verschillende plaatsen in ons lichaam de Resveratrol kan worden opgenomen en onze lichaamscellen kunnen beschermen tegen ontstekingen, bacteriën en virussen.

Klik hier voor meer informatie over de Liposomale Resveratrol in de MKBM Shop!

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5630227/

https://www.kanker.be/voedingssupplementen/resveratrol

https://nl.wikipedia.org/wiki/Resveratrol

https://nl.wikipedia.org/wiki/Druivensap

https://www.webmd.com/heart-disease/resveratrol-supplements

https://www.news-medical.net/health/What-is-Resveratrol.aspx

https://holistik.nl/liposomale-vitamines-gezond-opneembaar/

https://viteducatief.nl/liposomen/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Polyfenol