Met deze zeven tips kom je meer tot rust

//Met deze zeven tips kom je meer tot rust
Met deze zeven tips kom je meer tot rust

Project Description

De rust is soms ver te zoeken in onze drukke levens. De lijn tussen werk en ontspanning vervaagt steeds meer. Nu het weekend is, hoogste tijd om het gas terug te nemen. Zo doe je dat!

Tip 1.Druk druk druk
Wie kent het niet, je wordt bedolven onder de werkzaamheden en het komt niet in je op om ook maar iets te schrappen van je takenlijst. Durf dan nee te zeggen. Als je dat lastig vindt, zeg dan tegen degene die jouw een opdracht wil opleggen, dat je er nog op terugkomt. Naar je gevoel luisteren is hierbij belangrijk. Het leuke is dat wanneer jij dit nee-durven-zeggen onder de knie hebt, je tijd en energie overhoudt voor andere taken die dan onwijs goed worden uitgevoerd.

Tip 2.Me-time
Bij me-time denk jij wellicht aan een vakantie of een spa-dag maar waarom niet gewoon thuis? Dit kan net zo veel rust creëren, sterker nog, misschien ontspan je zelfs meer. Doe kaarsjes aan, zorg voor ontspannende muziek zoals natuurgeluiden. Laat het bad vollopen en indien je geen bad hebt, neem een voetenbadje. Doe eventueel een masker op en verzorg je nagels. Overheerlijk en belangrijk deze tijd voor jezelf. Plan me-time in.

Tip 3.Mindfulness
Dit is een populaire methode om met de drukte in je leven om te gaan. Wat het concreet inhoudt? Je stopt met piekeren over het verleden en over de toekomst. Waar het om draait is het nu, het heden. Voor de mensen die allergisch zijn voor zweverigheid: mindfulness hoeft niet zweverig te zijn. Met deze vaardigheid kun je je aandacht focussen op doelen.

Tip 4.Voeding
Ook maaltijden zijn van invloed op rust en ontspanning. Koffie en suiker kunnen je onrustig maken. Daarentegen zijn zalm (met name wilde zalm), pure chocolade en rozenbottel extract van invloed op het stresshormoon. Diverse onderzoeken wijzen uit dat omega-3 vetzuren (zalm), het stresshormoon cortisol verlagen. Uit een Zwitsers onderzoek blijkt dat per dag 40 gram pure chocolade, cortisol kan verlagen. In chocolade zit daarnaast immers het gelukkig makende stofje endorfine. In rozenbottel extract zit grote hoeveelheid vitamine C maar ook omega-3 vetzuren. Vitamine C helpt je cortisol verminderen. Het supplement vitamine C kun je hier bestellen.

Tip 5.Bewegen
Sporten maar ook een boswandeling doet wonderen. Het kan het stresshormoon cortisol verminderen. Een boswandeling maakt je bewust van de rustgevende natuur en de stilte om je heen. Uit onderzoek blijkt dat sporten het stresshormoon verlaagt en het geluksgevoel aanmaakt. Ook zorgt sporten ervoor dat je nergens anders aan denkt waardoor je bij thuiskomst frisser en scherper voelt.

Tip 6.Powerknop uit
Genoeg slaap is cruciaal. Je zal wel denken, ja nu weten we wel hoe belangrijk slapen is. Toch wordt vaak het belang van voldoende slaap onderschat. Juist omdat we overvolle agenda’s hebben en steeds drukker zijn, is slapen zo cruciaal. Niet alleen slapen maar ook het opdoen van prikkels moet je soms zien te beperken. Dus zet je social media soms uit, zet alles even uit. Door de stilte neem je een moment voor jezelf. Op die manier ga je niet aan jezelf voorbij.

Tip 7.Meditatie
Als je nooit eerder over mediteren hebt gehoord, lag je onder een steen. Het is een geweldige methode die enorm in trek is, om te leren omgaan met stress en spanningen. Je leert om in contact te komen met jezelf. Bovendien maakt deze methode het mogelijk om los te komen van alle hectiek in het dagelijkse leven. Neem een kijkje op onze webshop, daar vind je mooie boeken over je innerlijke kracht.

Wil jij graag meer weten over voeding en bewegen? Hier kun je het Killerbody dieet boek bestellen.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: