Elk lichaam is anders. Zo ziet jouw training eruit!

//Elk lichaam is anders. Zo ziet jouw training eruit!
Elk lichaam is anders. Zo ziet jouw training eruit!

Project Description

Er vanuit gaande dat je nu inmiddels weet wat jouw lichaamstype is, zijn we aangekomen bij het volgende aspect: de training! Je kunt je helemaal suf trainen maar als dit niet aansluit op je lichaamstype, ben je volstrekt inefficient bezig. Ben jij nog niet op de hoogte van jouw lichaamstype? Check dit blog om daarachter te komen. Er zijn twee verschillende soorten oefeningen: compound oefeningen en isolatie oefeningen. Compound oefeningen zijn oefeningen waarbij meerdere spiergroepen aan het werk worden gezet. Met een compound oefening pak je direct of indirect meerdere spieren. Een isolatie oefening, zoals de naam al zegt, is puur voor een spiergroep.

Lichaamstype Ectomorf: dunne types
Train 1 a 2 spiergroepen per training. Pak een grote en een kleine spiergroep. Bijvoorbeeld benen of rug vallen onder een grote spiergroep. Biceps en buikspieren zijn een greep uit kleine spiergroepen. Train elke spiergroep een keer per week. De spier heeft rust nodig om zich te ontwikkelen, zorg dus dat je geen spierpijn meer voelt als je die spiergroep weer wilt trainen. Belangrijk is dat je zwaar (zo zwaar mogelijk) en kort traint. Wissel om de 4 a 6 weken van trainingsschema. Don’t forget: leg de lat elke training hoger (=zwaarder). Je doet compound oefeningen en 6 a 8 sets per spiergroep, 5 a 10 herhalingen. Met dit lichaamstype mag je cardio vermijden. Neem zodra jij je training hebt afgerond een proteïne shake om je spieren te voeden voor betere resultaten.

Lichaamstype Mesomorf: atletisch en gespierd
Gefeliciteerd als jij dit lichaamstype hebt. Het fijne aan dit lichaamstype is dat het goed reageert op zware trainingen. Variatie in het trainingsschema zorgt voor nog betere resultaten. Wissel regelmatig in de zwaarte van je training. Doe explosieve oefeningen met zware gewichten in combinatie met isolatie oefeningen. 8 a 12 herhalingen zijn prima voor dit lichaamstype. Nogmaals variatie en regelmatig wisselen van trainingsintensiteit en sets zijn zinvol. Vergeet uiteraard niet te rusten! Voldoende rust staat gelijk aan spieropbouw. Beperk cardiotrainingen tot hooguit die keer per week en per keer niet langer dan 30 minuten. Om het maximale uit je training te halen is naast rust ook goede voeding en de juiste supplementen onmisbaar. Zorg dat je na je training een Whey Complete drinkt.

Lichaamstype Endomorf: fors
Jij moet vaak trainen. In tegenstelling tot de ectomorf, is het belangrijk dat je een langdurige activiteit doet waarbij de ademhaling en hartslag worden verhoogd. Jouw doel is om de stofwisseling te versnellen en het lichaamsvet weg te werken. Hoge intensiteitstraining met normale gewichten zijn geschikt voor dit lichaamstype. Doe maximaal 8 sets tot ongeveer 12 herhalingen. Zorg dat je spieren kort of langdurig gespannen zijn met een minimale rust tussendoor. Hoewel jij regelmatig moet trainen, dien je ook genoeg rust te nemen! 48 uur moet voldoende zijn voor jou. Doe gerust volop aan cardio, het draagt bij aan vetverbranding (minimaal 30 min.per keer). Ook voor jou is het aan te raden om na je training een eiwitshake te nemen. In de avond wanneer je weer trek krijgt, neem dan een Casein shake. Casein shake is ook zeer geschikt voor het overbruggen van trainingen.

Welke soort training nu feilloos aansluit op jouw lichaamstype is hier vrij globaal beschreven. Wil je graag meer lezen en weten over dit onderwerp? Bestel het boek: Killerbody dieet. Daar staan alle ins en outs over de meest geschikte training. Dat niet alleen, in het boek wordt ook uitvoerig beschreven welke voeding jij wel en niet moet eten. Superhandig dus! Succes.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: