Project Description

Eelt
Heel veel mensen hebben er last van en toch schamen we er ons een beetje voor: Eelt. Het is ook niet fijn dat je met een schuurpapier voet tegen de benen van je geliefde aan ligt. Shai, mijn zoon vindt mijn voeten echt niet fijn als hij lekker bij mij in bed Modern Family komt kijken. Mijn voeten moeten altijd ver uit de buurt blijven anders krijgt hij kippenvel. Toen ik vier jaar geleden verhuisde kreeg ik voor het eerst te maken met eelt. Ik ben voorstander van het onderzoeken naar de oorzaak van lichamelijke problemen en die genezen. Doordat ik elk half jaar een voetenmasker neem, blijft mijn eelt binnen de perken maar toch vroeg ik mij af: waarom heeft de een wel last van eelt en de ander niet?

Eelt

Te hard voor jezelf
Ik ging op onderzoek uit, allereerst ben ik de spirituele betekenis van eelt gaan onderzoeken. In het boek van Louise Hay ‘Je kunt je leven helen’ schrijft ze over ziektepatronen en hun mogelijke emotionele betekenis. Eelt staat voor: te hard zijn voor jezelf, verharde angst van je gedachten veroorzaken een opeenhoping van energie die nergens heen kan.

Voelen
Hier kan ik mij gedeeltelijk in vinden. Ik was in de jaren dat ik net verhuisd was heel hard voor mezelf. De lat legde ik heel hoog voor mijzelf en ik gaf mezelf geen ruimte om eens naar binnen te gaan en te voelen waar ik voor weg liep. Inmiddels heb ik dit stuk zo goed als geheeld. Ik ben gaan voelen en doe nu alles vanuit liefde in plaats vanuit angst. Dit vergt veel discipline en het continu bewust blijven en jezelf de vraag stellen, waarom je dingen doet. Mijn eelt probleem is echter nog niet verholpen.

Superfeet
Op een gegeven moment werd ik benaderd door het merk Superfeet of ik hun voetzooltjes wilde uitproberen. Mijn contactpersoon legde me uit dat deze zooltjes zijn ontwikkeld vanuit orthopedische kennis en dus wetenschappelijk onderbouwd beter zijn voor je voeten. Daarnaast helpt het ook om pijn tijdens het rennen in bijvoorbeeld je knieën te voorkomen. We hebben een afspraak gemaakt waarin ik een uitgebreide uitleg kreeg over de voet. Klik hier voor de video die ik heel interessant vond om te zien.

Voetzooltjes
Los van dat dit zooltje pijn tijdens sporten kan voorkomen doordat je houding verbetert, was ik natuurlijk heel erg benieuwd of het ook mijn eelt probleem zou oplossen. Ik ben nu drie weken aan het testen en in het begin moest ik erg wennen maar nu moet ik juist wennen als ik een paar schoenen aan doe waar ze niet in zitten. Ik wil ze nu eigenlijk in al mijn schoenen omdat het heel fijn zit. Zeker ook tijdens het sporten voel je de stabiliteit en ondersteuning en ik kan niet wachten op het moment dat ik nooit meer een voetenmasker hoef te gebruiken.

Show your feet some love!

Wil je Superfeet uitproberen? Bestel de zooltjes hier!