Vluchtgedrag

//Vluchtgedrag
Vluchtgedrag

Project Description

Als zich een vervelende situatie voordoet, zoals het verlies van iemand, een ontslag of het beëindigen van een relatie hebben veel mensen de neiging om het verdriet weg te eten of te vluchten voor de pijn. Ik was zelf altijd een emotionele eter. Als ik stress had ging ik eten. Zonder er ook maar van te genieten at ik zo een zak M&Ms weg. Dat kon ik dagen volhouden tot dat ik vervolgens weer ongelukkig werd van mijn lichaam. Dan ging ik weer over op een crashdieet en zo bleef deze cirkel zich voordoen.

Relativeren is key!

Ik kan inmiddels met trots zeggen dat ik geen emotionele eter meer ben. Natuurlijk laat ik me nog wel eens gaan, maar dat heeft niks met stress te maken. Ik kan het nu veel beter relativeren. Ik vraag mijzelf nu af waarom wil ik nu vreten en wat het resultaat is, als ik nu weer ga vreten. Ik luister nu graag naar muziek wanneer ik stress voel opkomen en laat verdriet er gewoon zijn. Voorheen als een relatie over ging wilde ik de pijn daarvan niet voelen dus ging ik vluchten. Drinken, uitgaan en vooral op zoek naar een rebound. Alleen ik ben een gevoelsmens en kan uiteindelijk die rebound scharrel dan niet meer los laten wat dus weer uitloopt in een relatie. Een relatie die niet weloverwogen is en niet op een gezonde manier is ontstaan. Dat werkt niet.

Het heeft even geduurd voordat ik mijn eigen patronen onder ogen kon zien, maar nu ik dat zie kan ik het veranderen. Ik accepteer het verdriet en geef mezelf de tijd om het te verwerken. Ik heb geen zin om te vluchten in iets wat oppervlakkig is en trouwens ook niet in iets wat misschien wel heel bijzonder kan zijn. Ik geloof dat ik volwassen aan het worden ben, hihi. Ik ben op dit moment heel gelukkig met mijzelf en mijn geweldige kids.

“Ik vind de ontwikkeling van mij kids zo mooi om te zien”

Ik geniet zo van die twee en ben zo trots wanneer ik naar ze kijk. Mijn dochter wordt aankomende maand 16!  “Wow kan je dat geloven?!” Ik heb een 16- jarige dochter die het geweldig goed doet op school. Op dit moment zit ze in 4 havo en haalt ze alleen maar geweldige cijfers. Shai heeft iets minder met school. Die vult random maar wat in tijdens zijn toetsen. Als het aan hem ligt speelt hij de hele dag “clash of clans”. Ik heb hem vorige week uitgelegd dat als hij die toetsen blijft verpesten dat hij dan niet naar Amstelveen college kan. Tijdens dit gesprek deed hij uit zichzelf de tv uit om toch maar eens even goed naar mij te luisteren en gister kwam hij er zelf op terug. “Mam ik ga echt leren want ik wil wel naar Amstelveen college.” Ik vind de ontwikkeling van mijn kids zo mooi om te zien, er is niets zo mooi als moeder zijn en je kinderen zo opvoeden dat het zelfstandige en zelfverzekerde mensen worden.

Next steps

Ik ben op dit moment met zo veel mooie nieuwe dingen bezig omtrent MKBM, maar ook met mijn muziek. In mei komt mijn 1e single “SQUAT” uit. Ik ben druk bezig om alle billen foto’s die ik opgestuurd heb gekregen te bekijken. We hebben er voor gekozen om 20 billen te gebruiken, 20 verschillende billen. Gespierd, dik, dun, bol, plat en gewoon mooi. Zoals het er nu uitziet, wordt het echt een geweldige clip iets wat we hier in Nederland nog niet eerder hebben gezien.

Naast muziek maken en het verder uitbouwen van MKBM, ben ik ook druk bezig met mijn eigen verzorgingslijn. Een lijn met parabeen vrije- crèmes, maskers, make- up remover, zonnebrand en een complete baby verzorgingslijn. Na het ongelukje met mijn haar, ben ik mijzelf gaan verdiepen in chemicaliën. Ik kwam al gauw tot de ontdekking van de giftige stoffen die verwerkt zijn in tampons, maar ook zelfs in tandpasta. De dure crèmes waar wij er zogenaamd beter van uit moeten gaan gaan zien, zitten ook boordevol giftige stoffen. Vaak zijn de dure crèmes nog het ergste, die zitten vol parabenen en chemicalien. Dit was voor mij dan ook de reden om mijn eigen cosmeticalijn te beginnen. De cosmeticalijn zal geen enkele conservering middelen bevatten. Dit komt door de techniek van de verpakking, doordat er geen lucht bij kan komen bederft het ook niet. De lijn zal voor de zomer te verkrijgen zijn, tegen die tijd vertel ik jullie alles hierover.

Zoals vele van jullie wellicht al weten komt binnenkort mijn boek; “KILLERBODY dieetboek” uit. En zit ik nu dan ook volop in de voorbereidingen van de lancering en de laatste “checks”. Je kunt jouw exemplaar nu al hier bestellen. Voor nu ga ik lekker 2e paasdag vieren bij mijn mama en vanavond heb ik een leuke meeting staan, met een grote organisatie van eclectische events om te praten over mijn eigen concept.

Fijne Pasen!

Liefs,

Faya

Heb jij jouw plekje al geclaimd voor de nieuwe MKBM All- in ledengroep? Start samen met anderen op de 14e deze maand aan een nieuw fit en gezond leven. Klik hier om je aan te melden.

Details

Categories: