Waar haal je de motivatie toch vandaan?

/, MKBM Lifestyle/Waar haal je de motivatie toch vandaan?
Waar haal je de motivatie toch vandaan?

Project Description

Het is alweer die tijd waar de zomer voor de deur staat en alle leuke vakanties op de planning staan. In bijna alle opzichten ben jij er al klaar voor, maar je wilt ook nog net wat lekkerder in je vel zitten. Vandaar dat je vol goede moed het Killerbody dieet gaat volgen en alle benodigdheden hiervoor in huis hebt gehaald. Hiermee heb je de eerste stappen naar jouw persoonlijke doel gezet en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. In het begin gaat het dieet jou goed af en ben je overtuigd dit vol te gaan houden. Na verloop van tijd komen er echter scheurtjes in je motivatie en zijn de verleidingen steeds moeilijker te weerstaan.

Misschien kan jij jezelf hierin ook wel herkennen, aangezien bijna iedereen deze fases wel meemaakt. Er zijn immers maar weinig mensen die een dergelijke terugval in motivatie niet ervaren. Het zou fijn zijn als wij deze terugval zoveel mogelijk zouden kunnen voorkomen of in ieder geval kunnen beperken. Vandaar dat wij jullie een aantal tips in dit stuk willen meegeven om jou te helpen de juiste motivatie te behouden.

Het draait om jouw motivatie!

Het mag duidelijk zijn dat je motivatie om je dieet vol te houden uit zeer diverse dingen kunt halen. De motivatie om te starten met het dieet daarentegen moet echt uit jezelf komen! Zo kunnen er zat mensen zijn voor wie jij wellicht wat gewicht zou willen verliezen, maar dit werkt gewoon niet motiverend genoeg. Bepaal allereerst dus heel goed waarom jij bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen. Wil je puur gewichtsverlies bereiken of juist in het algemeen een gezondere levensstijl aannemen? Wanneer jij duidelijk voor ogen hebt waarom jij wilt beginnen aan het dieet zal dit veel gemakkelijker verlopen.

Je doel moet realistisch zijn.

Het doel dat je opstelt voor jezelf moet haalbaar zijn binnen de periode die jij voor ogen hebt. Als je doel niet haalbaar is werkt dit zeer demotiverend. Je ziet namelijk elke keer weer dat je nog niet het gewenste gewicht bent verloren. Vergelijk jezelf dus niet met andere en hun resultaten, maar focus je op jouw persoonlijke doel.

Blijf je vooruitgang meten.

Wat werkt er nou motiverender dan je eigen vooruitgang? Ga niet alleen met regelmaat op de weegschaal staan, maar maak ook met regelmaat foto’s van jezelf om de vooruitgang te zien. Soms verandert je lichaam nog niet in de vorm van een vermindering qua aantal kilo’s, maar kan jij het al wel zien op de foto’s! Met regelmaat bedoelen wij uiteraard niet dagelijks, want zo snel ga je de resultaten helaas niet zien. Doe dit met tussen pauzes van bijvoorbeeld een week.

Belonen doet wonderen.

Ja het wordt aangeraden om jezelf te belonen na het behalen van jouw doel! Beloon jezelf niet alleen bij het behalen van je uiteindelijke doel, maar juist ook tussendoor om de motivatie hoog te houden. Wanneer jij weet welke beloning er op jou wacht bij het behalen van een tussentijdse doelstelling kan dit zeer motiverend werken. Je kan hierbij denken aan één cheatmeal, maar misschien werkt het kopen van een nieuwe mooie sportoutfit nog wel beter!

Probeer het sporten zo leuk mogelijk te maken!

Je kan eenmaal niet zo houden van sporten, dit maakt het wel lastiger om jouw doelen binnen een bepaalde tijd te behalen. Vandaar dat je moet proberen het sporten of de sfeer eromheen zo leuk mogelijk te maken. Zorg voor een sport outfit waarin jij je helemaal goed voelt en neem je eigen muziek mee waarop jij het beste kan trainen. Of ga juist met iemand sporten die jou goed kan motiveren en waarmee het ook gewoon gezellig is!

Naast deze voornaamste tips zijn er ook nog wat kleinigheden die je wellicht ook kunt uitproberen. Voor iedereen kan namelijk net wat anders het beste werken dus kijk wat voor jou werkt.

  • Houd je voeding bij in een app
  • Informeer je omgeving, zodat deze jou kunnen ondersteunen
  • Kook niet teveel, dan wil je het toch allemaal op eten
  • Neem eigen eten overal mee naar toe

Al deze tips kunnen jou helpen de juiste motivatie te behouden. Denk voornamelijk aan alle geweldige resultaten die jij gaat bereiken. Het zal zeker niet altijd even makkelijk zijn, maar met genoeg discipline en doorzettingsvermogen kunnen wij allemaal ons eigen doel bereiken!

Heb je net dat extra setje nodig? In mijn webshop heb ik mijn favoriete boeken over motivatie, inspiratie en doorzettingsvermogen opgenomen. Als je  niet weet waar je moet beginnen, raad ik je aan een kijkje te nemen!

Details