Project Description

Fijn, zo’n weekend vol lekkernijen. Grote kans dat ook jij op een verjaardag de verrukkelijke taart niet kon weerstaan. Maar hoe schadelijk is dat stuk taart eigenlijk?

Dit stuk heerlijkheid bevat veel calorieën. Het is niet alleen slecht voor de lijn, door alle suikers is het ook slecht voor je gebit. Zelden kom je iemand tegen die zegt dit niet lekker te vinden. Lust je geen taart, dan noem ik dat allesbehalve gezegend. Je weet niet wat je mist! Het is hemels en als je het mij vraagt moet the birthday-cake best kunnen. Belangrijk is dat je bewust bent van wat je eet. Daarom voor jou een overzicht met het aantal calorieën in de lekkerste taarten. Ervan uitgaande dat jij hebt ‘gezondigd’ met 1 punt taart, staan de calorieën per taartpunt op een rijtje.

Appeltaart: 292 kcal
Tompouce: 259 kcal
Aardbeienslof: 252 kcal
Hazelnoottaart: 440 kcal
Cheesecake: 332 kcal
Moorkop: 199 kcal
Slagroomtaart: 254 kcal
Brownie (100gr): 470 kcal

Even om een beeld te schetsen. Je eet de brownie van 470 kcal, je weegt 60 kg en je bent 35 jaar dan moet je langer dan 109 minuten wandelen om dit te verbranden. Bij een appeltaart is dit ongeveer 59 minuten. Kortom: je kunt het prima eten maar wél bij uitzondering. Bij een traktatie bijvoorbeeld. Taart bevat simpelweg te veel suiker en calorieën om dagelijks van te genieten. Om er een positieve draai aan te geven: die schaarse taart-momenten maken dat het een ultiem genot blijft.

Weet hoeveel calorieën jij op een dag neemt zodat je grenzen kunt stellen. De geschikte hoeveelheid calorieën is persoonsgebonden, zo speelt geslacht een rol. Wil jij precies weten hoeveel calorieën jij op een dag mag? Bereken hier je energiebehoefte.
Ben jij niet op een verjaardag maar heb je wel zin in een lekker zoete snack? Maak dan een gezonde snack!
Lees Killerbody Lifestyle, er gaat een wereld voor je open met de vele gezonde, lekkere recepten.

Liefs!