Project Description

Eiwitten of proteïne zijn niet meer weg te denken in ons leven. Je kunt niet meer naar de supermarkt zonder de tekst ‘boordevol eiwitten’ of ‘proteïne’ in de koeling aan te treffen. We lijken met zijn allen in de ban van eiwitten maar waarom eigenlijk?

Wanneer je fanatiek fitness beoefent heb je veel meer eiwitten nodig dan een “normaal dieet” levert, zeker als je ook nog eens wilt afvallen en vet wilt verliezen. Een gezond, Nederlands voedingspatroon levert per kilogram lichaamsgewicht ongeveer 1 gram eiwit per dag. Voor niet-sporters is die inname voldoende, maar als je fanatiek fitness beoefent, zeker wanneer je ook wilt afvallen (vet wel te verstaan), dan neemt de behoefte aan eiwitten toe. Hoeveel precies, daarover verschillen wetenschappers en sporters van mening. Volgens de meest conservatieve schattingen zouden krachtsporters per dag 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten binnenkrijgen, maar de meeste sportwetenschappers houden het op 1,8 gram. In de praktijk zijn er veel sportdiëten, met als doel om ook af te vallen, die nog hoger gaan en boeken daar goede resultaten mee. Ook als je de hoeveelheid eiwitten in je “normale dieet” niet verhoogt zal je resultaten boeken bij een fitnessprogramma waarbij je een goede vorm en conditie als doel hebt. Toch reageert een gezond persoon beter bij een dergelijk programma naarmate hij of zij meer eiwitten binnenkrijgt.

Een dieet met meer eiwitten heeft twee belangrijke effecten. De ene ligt voor de hand: je lichaam zal makkelijker herstellen. Dit is een proces waar eiwitten een belangrijke rol spelen. Ook spelen eiwitten een rol bij het vetverbrandingsproces wanneer je iets meer eet ten opzichte van een “normaal dieet” waarbij de totale caloriebehoefte meer koolhydraten en vetten bevat. Eiwitsupplementen kunnen je helpen om de inname van eiwitten te verhogen. Daarnaast is bijvoorbeeld een wei-eiwitsupplement een hoogwaardig eiwit door de hoge biologische waarde en het complete aminozuurprofiel. Voeding blijft altijd de basis voor een goed voedingsprogramma. Eiwitsupplementen kunnen wel een belangrijk onderdeel daarin vormen om je lichaam precies de juiste eiwitten te geven op het moment dat je lichaam ze nodig heeft. Bijvoorbeeld na een training. Streef altijd naar het meest effectieve proces om jouw doel te bereiken.

Snelle en langzame eiwitten
MKBM heeft twee verschillende eiwitten binnen haar assortiment: Whey en Caseïne. Beide eiwitten zijn gewonnen uit koemelk en beide eiwitten hebben hun eigen voordelen. Het hangt van jouw persoonlijke doelen af welk eiwit het best past binnen jouw dieet.Wei-eiwit wordt snel opgenomen door het lichaam en herstelt hierdoor de spieren na een training. Hierdoor is wei-eiwit dus geschikt voor of direct na het sporten. Van wei-eiwit zit je minder lang vol en het wordt sneller verteerd door het lichaam. Caseïne-eiwit wordt langzaam opgenomen door het lichaam. Caseïne is daarom geschikt voor het tegengaan van verlies van spiermassa en perfect om de tijd tussen trainingen te overbruggen. Hierdoor past caseïne-eiwit ontzettend goed binnen een dieet waarbij het doel afvallen is. Bovendien is caseïne-eiwit ook geschikt om te verwarmen waardoor je het in de gerechten uit het Killerbody Dieet kan verwerken.

Veganistische eiwitten
Naast de MKBM Whey en Casein eiwitshakes, bieden we ook een volwaardige veganistische eiwitshake aan, de MKBM Vegan Protein. Deze shake is een perfecte aanvulling op het voedingspatroon van veganisten of mensen met een koemelkallergie.