Project Description

Weg met die corona kilo’s!

Mijn naam is Shanti en mijn ‘topic’ is zelfliefde. Ik heb twee boeken geschreven waarvan het tweede over dit onderwerp. Omdat ik zelfliefde zie als een reis zonder eindbestemming: vind ik het nu echt de tijd om alle extra Corona kilo’s eraf te werken. Discipline is voor mij hét woord tegenwoordig (het werkwoord waar voor mij dus ook nog veel in te leren valt..) Ik heb soms de neiging om dingen te doen totdat ze niet meer leuk of goed voelen, dan stop ik ermee. Maar juist de doorzetter, die ook op de bittere dagen doorzet, komt verder.

Innerlijke Saboteur
Misschien herken jij dit ook wel: je zet een doel, de eerste dagen lukt het en daarna kies je toch liever voor gemak. Omdat het even niet lukt of je minder leuke kanten tegenkomt, denk je dan: laat ook maar. Zoals mooi wordt beschreven in Killerbody Lifestyle heeft dit onder andere te maken met de innerlijke saboteur. Het stemmetje dat ons vanuit angst wil beschermen tegen verandering. Goed bedoelt maar niet echt behulpzaam als je een doel écht wilt bereiken.

Killerbody Lifestyle
Gesproken over corona kilo’s eraf werken en doelen doorzetten: ik ben deze week begonnen met het Killerbody Lifestyle boek van Fay. Wat ik er nu al goed aan vind is dat het voor iedereen geschikt is omdat er zowel een vlees en vis, vegetarisch én vegan dieetplan op maat gemaakt is. Faya heeft een hart voor dieren en heeft daarom aandacht besteedt aan een vega en vegan dieetplan. Dat is ook echt nodig, de bio-industrie is een schande en daarom vind ik het ook top dat Faya hiernaast ook een vegan proteïne product op de markt heeft gebracht. Op deze manier kunnen wij zonder dieren tot last te zijn aan onze eiwitten komen. Dit product, gemaakt op basis van erwten, gebruik ik in mijn dieet.

Zelfliefde
De reminder oefeningen van zelfliefde in het boek spreken mij natuurlijk ook aan. Want ook al schreef ik zelf een boek over dit topic: ook ik vergeet zelfliefde op sommige dagen. En slanker worden met een gezonde dosis zelfliefde gaat een stuk makkelijker dan vanuit die innerlijke saboteur die overal tegenaan schopt.

Door Killerbody Lifestyle word ik weer even herinnerd aan hoe belangrijk het is om minstens een keer per dag mijzelf de liefde te verklaren.

We gaan met onszelf voor de rest van ons leven door een deur, zelfliefde doet hier alleen maar goed aan. Daarnaast maakt positieve selftalk een doel behalen altijd gemakkelijker. In het boek staan ook oefeningen voor het werken met affirmaties.

Self-love food
Ik volg zelf het vegetarische dieet van het boek en heb gister een geheel nieuw recept klaar gemaakt. Ik voelde vlinders in mijn buik van trots en dat niet alleen: het was een verrukkelijk recept! Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik op een dieet ben. Ik eet zes keer per dag met de snacks mee gerekend, heb spierpijn van de oefeningen die prima thuis te doen zijn en wéét dat ik straks in mei de summer body heb die ik altijd al heb gewild. Ik had gewoon nooit de discipline om 12 weken geen patat en pizza te eten, maar die zal ik nu wel hebben. En dat is best wel een prestatie voor iemand die bekend staat als dè persoon die een romantische relatie met pasta, pizza en patat heeft. (Ik noem pizza en patat zelfs soulfood in plaats van junkfood).
Nu is het dus tijd voor self-love food, even alleen gezond voor mijn sterke lichaam wat mij overal naartoe brengt en alsmaar doorgaat. Ik zie het volgen van het dieet als een mooie vorm van self-care en kan niet wachten om straks in mijn bikini een partijtje trots te zijn op mijn gezonde, fitte summer body.

Wil jij ook deze zomer trots zijn op je doorzettingsvermogen en je summer body? Bestel Killerbody Lifestyle hier!