De werkweek van een personal trainer

//De werkweek van een personal trainer
De werkweek van een personal trainer

Project Description

Mijn naam is David Korber. Misschien heb je mijn naam al eerder voorbij zien komen in voorgaande blogs. Zo niet, dan bij deze een kleine introductie. Ik werk als Fitness Trainer (personal trainer) in de sportschool The Fitness House in Den Haag.
Het werken in een sportschool kan erg zwaar zijn omdat je niet alleen bezig bent met je clienten maar ook veel andere taken en verantwoordelijkheden hebt. Zo geef ik niet alleen Personal Training, maar geef ik voedingsadvies (coaching), maak ik trainingsschema’s, geef verschillende groepslessen, buikspierkwartiertjes, rondleidingen, ondersteun de receptie waar nodig én ik maak schoon. Om een beter beeld te krijgen van hoe zo’n typische werkweek ervoor mij uitziet, heb ik het voor je bijgehouden.

Maandag
Zodra ik de sportschool binnen stap op maandag (tussen 10:30 en 11:00) settel ik mijzelf voor de computer. Ik regel dan wat administratief werk en werk mogelijk wat trainingsschema’s bij voor de aankomende week. Momenteel ben ik daar zodanig handig in geworden dat dit met een half uurtje wel af is.
Because we got to feed the guns, eet ik daarna meestal een snelle maaltijd.
Om 13:15 heb ik dan mijn eerste personal training. Elke training duurt gemiddeld 45 minuten zodat ik in de avond op het hele uur een buikspier-kwartier kan geven voordat de volgende training begint. Zo vul ik mijn middag; met trainingen. Tot ik rond 17.00u een halfuurtje pauze houdt. Heb ik een uurtje vrij, dan maak ik vaak het een en ander in sportschool schoon. Na mijn pauze begint de gekte! Iedereen die in de sportschool komt weet dat maandagavond = gekkenhuis! De avond vul ik van 18:00 tot 22:00 op met personal trainingen en buikspier-kwartiertjes. Maandagen kunnen vrij stressvol zijn vanwege de drukte in de gym. Er komen vragen van alle kanten terwijl je druk bezig bent met je clienten! Het laatste halfuurtje moet er dan worden schoongemaakt en om 22:30 is het eindelijk tijd om de biezen te pakken. Hoewel maandagen slopend kunnen zijn, is dit wel de aller leukste dag in de week! Er gebeurd veel in de gym en bijna alle vaste leden zijn aanwezig. Altijd enorm gezellig en het geeft mij een voldaan gevoel.

Dinsdag
In de middag ben ik vrij van werk, tijd om niets te doen is er echter niet.
Ik besteed de dinsdagen zeer nuttig; het lezen van boeken( zelfstudie), studie reports binnen de fitness, het aanpassen van nieuwe of bestaande schema’s van mijn clienten buiten de sportschool en het schrijven van een blog voor MKBM. Als dit alles is gebeurd, verplaats ik mezelf naar de sportschool voor een intensieve workout.
Na mijn training heb ik dan een half uurtje de tijd om op te laden met een lekker MKBM proteïne shaky en dan moet ik alweer een groepsles geven. Een van de groepslessen die ik geef is: Sprint.
Sprint is een fiets (H.I.I.T) workout van een half uur. Ontworpen om compleet door het stof te gaan en je overall fitness te verbeteren. Na het geven van deze les en na het extra zweten van mijn eigen workout, heb ik tijd voor mijzelf.

Woensdag
Woensdag begin ik de dag standaard met een Leg- Workout! Ook deze doe ik voorafgaand aan mijn werk. Het duurt meestal 2 tot 2.5 uur. Na mijn workout begin ik direct met het geven van Personal Trainingen. Ook weer tot aan mijn pauze van 17.00. Na mijn pauze vul ik de rest van de avond met trainingen en geef tussendoor een Small Group training.

Donderdag
Donderdag en vrijdag zijn in vergelijking met de rest van de week vrij relaxed. Minder intens, maar mentaal vaak wel wat zwaarder met 3 knaldagen achter de rug. Ook donderdag begin ik wat later in de middag. Voordat ik met werken begin doe ik een conditioning WOD, waarbij ik gebruik maak van BCAA gedurende mijn training. Om 18:00 heb ik dan mijn eerste personal training gevolgd door weer een Sprint klasje. Na de sprint heb ik 15 minuten om uit te puffen en snel te douchen en dan beginnen de laatste Personal Trainingen alweer.

Vrijdag
By far de rustigste dag in de sportschool. Deze dag heb ik meestal maximaal 4 trainingen. De gym is dan erg leeg en dit geeft me dan de mogelijkheid wat meer aan schoonmaak te doen en algemene vragen te beantwoorden of mensen in de zaal te begeleiden. In de avond geef ik een groepslesje H.I.I.T (bootcamp binnen) en vul ik de tijd tot sluit, met het geven van buikspierkwartiertjes.

Zoals je misschien wel kan begrijpen, is het combineren van zelf trainen en het bijhouden van een goed eetpatroon soms erg lastig als je werkt in een gym. Aangezien ik zo druk ben met trainingen, heb ik weining tijd voor mezelf om op adem te komen of om eventjes rustig te lunchen. Veel maaltijden die ik eet zijn dus al van tevoren klaargemaakt en piep alleen eventjes op en schans ik ze naar binnen. Vooral Whey eiwitten zijn dus echt mijn steun en toeverlaat! Met eten in je hand een training geven is niet erg professioneel, maar een shaky on the side kan altijd!
Zo zorg ik er dus voor dat ik dagelijks voldoende eiwitten binnen krijg om mijn lichaam te voorzien van wat het nodig heeft met de mate van beweging die ik heb.

Wil je meer over mij zien/lezen? Check mijn Instagram account hier.

Details

Categories: