fbpx

Whey of Caseïne?

Whey of Caseïne?

Project Description

Een van de meest voorkomende vragen die wij voorbij zien komen gaat over de eiwitshakes. Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes en kunnen verschillen qua uitwerking op het lichaam. Hoe ga jij nu beslissen of jij juist voor Whey of Caseïne kiest? Om jou te helpen bij deze keuze lichten wij in dit beknopte stukje even de verschillen tussen beide varianten toe.

Om de juiste keuze te maken moet je goed voor ogen hebben wat de rede is waarvoor je een eiwitshake gaat gebruiken. De twee meest voorkomende redenen zijn spierherstel en/of afvallen. Wanneer jij weer fanatiek hebt gesport schreeuwen jouw spieren na afloop om eiwitten. In dit geval is het verstandig om de Whey variant te gebruiken, bij de Whey wordt de proteïne namelijk zeer snel door jou lichaam opgenomen. Door de snelle opname worden de spieren voorzien van de eiwitten en herstellen deze sneller na de training. De Caseïne variant zorgt voor een langzame toelevering van eiwitten aan de spieren. Hierdoor geeft de Caseïne voor een langere periode een verzadigd gevoel. Wij raden aan deze variant in de avond te consumeren, want dit kan helpen bij het vermijden van andere ongezonde snacks. Daarnaast zorgt de langzame afbouw ervoor dat je spieren voor een lange tijd proteïne binnen krijgt  tijdens het slapen en kunnen zij goed herstellen/groeien. Het is dus lastig om te zeggen welke variant van eiwitshakes het beste is. Beide varianten zijn bevorderlijk voor jouw spieren, maar verschillen in de snelheid waarmee je lichaam de eiwitten opneemt.

Waarom zou je kiezen voor eiwitshakes als je deze eiwitten ook uit “gewone” voeding kunt halen? Sommige mensen hebben relatief weinig tijd of zin om de juiste producten ter vervanging aan te schaffen. Bij de producten die je anders koopt zitten wellicht weer bepaalde voedingsstoffen die je niet wilt/mag consumeren. Het kan ook zo zijn dat je het lastig vindt om genoeg eiwitten te consumeren, dan kan een eiwitshake de ideale manier zijn om het tekort aan te vullen. Er zijn natuurlijk ook mensen die de shakes niet altijd even lekker vinden of geen zin hebben om deze op te drinken.

De beide proteïne varianten zijn ook goed te gebruiken in meerdere gerechten. Zo staan er heerlijke gerechten in het Killerbody receptenboek voor onder andere de proteïne pannenkoeken. Bedenk je wel dat de werking van de proteïne poeders bij extreme verhitting verloren gaat. In de recepten wordt het voornamelijk als smaakmaker gebruikt. Hierdoor hoef je geen andere ongezonde zoetstoffen te gebruiken.

Zowel de Whey als Caseïne variant is afkomstig uit melk, vandaar dat het geen geschikte eiwitshakes zijn voor mensen die geen lactose mogen consumeren. Er bestaan echter ook varianten op basis van erwten die wel weer geschikt zijn voor mensen met een lactose-intolerantie. Krijg jij lastig voldoende eiwitten binnen? Of heb jij meer eiwitten nodig voor het herstellen van jouw spieren na een intensieve workout? Onze MKBM proteïne is van hoogwaardige kwaliteit en verkrijgbaar in vijf verschillende smaken, bestel ze hier.

Gebruik de code: MKBMproteine en ontvang 10% korting.