Wil je een Killerbody? Voorkom stress!

//Wil je een Killerbody? Voorkom stress!
Wil je een Killerbody? Voorkom stress!

Project Description

Stress is slecht voor het krijgen van een Killerbody. Een stressmoment of zelfs een stress-dag ligt al snel op de loer. We kennen het allemaal wel, zo’n dag dat je veel te veel hebt ingepland, een veel te lang TO DO-lijstje waardoor je halverwege in de stress schiet. Wist je dat een stressvolle dag killing is voor het verbranden van calorieën? Dus waar wacht je nog op: boek die vakantie! Of stress gewoon wat minder met de volgende tips.

#1 More stress, more fat
En dat willen we niet! Hoe dat precies zit? Als je strest, verbrand je minder calorieën. Zodanig minder, dat dit per jaar vijf kilo extra kan opleveren! Say what? Ja, stress vertraagt de stofwisseling. Wat je kunt doen is een betere planning maken. Sommige dingen kun je bijvoorbeeld al een dag van tevoren doen, zoals het klaarleggen van kleding, het opwaarderen van je OV of tanken.

#2 Nog meer nadelen
Naast die extra kilo’s, krijg je ook meer haaruitval en puistjes. Plus je gaat vermoeider door het leven. Wat een hoop nadelen. Hoe onmogelijk het soms ook lijkt, stress kun je echt verminderen. Wist je dat bewegen/sporten goed voor je is, of je nu de gym in gaat een of even buiten gaat hardlopen, het vermindert de stress.

#3 Eet gezond!
Ik snap dat je de link niet zo snel legt, maar ongezonde voeding is van negatieve invloed op je stressgehalte. En dan heb ik het vooral over..jawel, suikers! Neem gezonde voeding en voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit. Zo hebben we er bij MKBM voor gekozen om van de beste grondstoffen supplementen te produceren. Sommige kruiden kunnen overigens ook heel kalmerend werken.

#4 Vitaminebommetje
Te veel vitamine is niet goed, maar te weinig vitamines maakt dat je minder goed kunt dealen met stressmomenten. Vul eventueel je dagelijkse vitamines aan met andere vitamines zodat je zeker weet dat je voldoende vitamine binnenkrijgt.

#5 Controle
Begin met mediteren. Je verlaagt niet alleen je hartslag, de aanmaak van stresshormonen wordt ook verminderd. Daarnaast is het stellen van prioriteiten een must! Als je dat niet doet, lijkt alles even belangrijk en dat kan ten koste gaan van de écht belangrijke dingen. Schrijf bijvoorbeeld op wat je moet doen, hiermee creëer je overzicht en dat geeft rust. Verlies niet de controle. Zorg dat je altijd controle hebt over je gedachten. Check onze webshop voor interessante boeken over dit onderwerp.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: