Alles wat je wilt weten over MSM

Het liefst willen we allemaal mooi oud worden. Eén van de fijne hulpmiddelen om het lichaam hierin te ondersteunen is MSM. In deze blog vertellen wij jou meer over dit wondermiddel.

Wat is MSM?

MSM is een in wateroplosbare, natuurlijke zwavelverbinding. Zwavel is een essentieel element dat voorkomt in elke cel van ons lichaam en is dus een onmisbare bouwstof voor je lichaam. Helaas krijgen we vaak niet genoeg binnen via onze voeding, waardoor veel mensen zonder het te weten een zwaveltekort hebben. Bovendien wordt de hoeveelheid zwavel in ons lichaam minder als we ouder worden.

Wat doet MSM voor mijn lichaam?

Zwavel is naast een belangrijke bouwstof ook essentieel bij veel ontgiftingsprocessen in het lichaam. Enerzijds omdat zwavel onderdeel is van gluthation, een krachtig lichaamseigen antioxidant en anderzijds omdat zwavelbruggen bepalend zijn voor de doorlaatbaarheid van de celmembranen en zo een belangrijke rol spelen bij de stofuitwisseling van de cel: het verplaatsen van voedingsstoffen de cel in en afvalstoffen de cel uit. Ook is zwavel betrokken bij processen die de bloeddruk verbeteren, waardoor afvalstoffen weer verder afgedreven kunnen worden. Op die manier helpt MSM bij het verhelpen van ontstekingen en het herstel van je spieren en gewrichten, waardoor je langer fit en energiek blijft. MSM werkt pijnstillend en het kan pijn en stijfheid bij (chronische) ontstekingen verminderen. MSM is dus ook fantastisch als je regelmatig sport.

Zwavel is onderdeel van de aminozuren collageen en keratine, dé bouwstenen voor huid, haar en nagels. Voldoende collageen zorgt voor elasticiteit en dus voor een gladde huid, maar ook voor dik glanzend haar en sterke nagels. MSM kan dus de huid verbeteren. Mogelijk vermindert voldoende zwavel ook de allergische reacties op pollen. Er wordt nog onderzoek gedaan, maar het lijkt erop dat het zorgt voor een blokkade op de histaminereceptoren waardoor het teveel aan histamine iets afgezwakt wordt. Een teveel aan histamine veroorzaakt namelijk de bekende irritatie van de slijmvliezen. MSM kan dus ook een fijne toevoeging zijn in het hooikoortsseizoen.

Dus:

  • Ondersteunt dikke darm en afvoer van afvalstoffen
  • Werkt ontstekingsremmend
  • Stimuleert bloedsomloop
  • Is bouwsteen van collageen, zorgt voor verbetering huid, haar en nagels
  • Vermindert mogelijk hooikoorts

 

Hoe heeft Fajah MSM ervaren?

”Ik heb best wel moeite met het innemen van MSM vanwege de smaak. Samen met een vitamine C bruistablet neem ik MSM elke dag. Na een aantal weken kon ik zelfs mijn ooglidcorrectie afzeggen! Bij terugkomst van vakantie zag ik tot mijn grote verbazing, dat het stukje vel wat voorheen over mijn oog hing vele malen minder aanwezig was. Ik bedacht me dat als ze dit zouden wegsnijden ik straks mijn ogen niet meer kon sluiten en belde die ingreep af.”

Ervaar nu zelf de kracht van MSM poeder – verkrijgbaar in de MKBMshop!