Cellulite verminderen?

Cupping is een geneeswijze die eeuwenoud is en terug te vinden is in de Chinese geneeskunde. Het werd eerder al gebruikt door de Egyptenaren en Grieken. Cupping wordt ook hijama genoemd, naar het Arabische woord voor zuigen. Het is een techniek waarbij cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. De huid gaat door het vacuüm omhoog staan.

LEES OOK
Welkom in de wereld van Cellulite

Hoe cupping werkt en verschillende methoden

Er wordt een plastic, bamboe, glazen of siliconen cup gebruikt om de huid omhoog te zuigen. Door de cup op de huid te plaatsen ontstaat een vacuümkracht. De huid trekt vervolgens in de cup. Hierbij wordt meestal gekozen voor een acupunctuur punt, een pijnlijke plek of een reflexzone om de cup te plaatsen. Er bestaan verschillende droge en natte cupping varianten. Dry cupping is een methode waarbij de cup wordt verwarmd en op de huid wordt geplaatst. Bij wet cupping wordt er een sneetje of gaatje in de huid gemaakt voordat de cup wordt geplaatst, waardoor er bloed naar buiten vloeit. Ook heb je facial cupping, waarbij siliconen cups op je huid worden geplaatst en dichtgeknepen.

De voordelen van cupping voor je gezondheid

Volgens de Chineze geneeskunde heft cupping blokkades van Qi (vitale levensenergie in ons lichaam) en bloed op, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen en zo onze gezondheid verbetert. Ook zorgt het er volgens de Chineze geneeskunde voor dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf geen grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid. Er worden allerlei gezondheidsvoordelen genoemd bij cuppen, van het versterken van je immuunsysteem tot het verminderen van stress en spierpijn.

Cupping en de kwaliteit van je huid

Cupping zorgt dat de onderliggende spieren en huid extra goed worden doorbloedt, wat zorgt voor een betere bloedcirculatie. Afvalstoffen verlaten via het bloed en de poriën de huid, waardoor cupping het ontgiftingsproces van het lichaam ondersteunt. Hierdoor krijgen de cellen van de huid meer zuurstof en voedingstoffen. Hoe meer aanvoer hiervan, hoe beter dit is voor de kwaliteit van je huid.

Hoe cupping helpt cellulite tegen te gaan

Cellulite (of sinaasappelhuid) ontstaat door het toenemen van vetcellen in het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor vernauwen de bloedvaten en verhardt het bindweefsel. Vervolgens zie je een bobbelige huid met putjes. Zoals eerder genoemd zorgt cupping voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Ook de lymfe worden gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren. De verbeterde doorbloeding en afvoer helpen beide om cellulite te verminderen. Het masseren van cellulite met cups heeft het effect van een bindweefselmassage, doordat het spierknopen en verkleefde vetophopingen weg masseert en de huid vervolgens gladder en strakker toont.

Er bestaan speciale siliconen cups voor de behandeling van cellulite die hetzelfde effect hebben als traditioneel cuppen alleen milder. Je krijgt geen verkleurde plekken op je huid. Deze siliconen cups kan je zelf thuis gebruiken. Je plaats de cup op je been en knijpt er lichtjes in om een vacuüm te creëren. Vervolgens masseer je de cup over je been. Het is verstandig om te beginnen met een paar minuten per dag en dit op te bouwen tot 10 minuten om de dag (per been) tot je het gewenste resultaat ziet. Vervolgens bouw je het af naar een keer per week.

Ben jij klaar voor een mooie en gladde huid?

Klik hier voor de MKBM Cellulite Cups + Gratis E-book

http://www.jtad.org/2012/1/jtad1261a1.pdf

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1744388117304024

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2005290111600010

https://holistik.nl/cupping-behandeling-massage/

https://www.skinwiser.nl/cupping-is-dat-wel-goed-voor-je-huid/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1003525713600616

https://www.acupunctuur-tilburg.nl/10-redenen-waarom-cupping-goed-voor-je-is/

https://www.gezondheidsnet.nl/specialisten/wat-is-cupping

https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/a27810892/cuppen-feiten-cellulite/

https://www.wellnessacademie.com/voordelen-cupping-huid/