De vele voordelen van dry brushing

Dry Brushing: een hernieuwde beauty trend die eeuwen geleden al door de Grieken, Finnen en de Indiaanse geneeskunde (Aryuveda) werd omarmt. Anno 2022 is deze verzorgingstechniek nieuw leven ingeblazen. Naast de diverse gezondheidsvoordelen zou Dry Brushing ook een positief effect hebben op je energieniveau. Wat zijn deze voordelen precies? Hoe moet je de huid borstelen? En ook belangrijk, wanneer kan je deze huidborstel beter links laten liggen?

De voordelen

Dry Brushing betekent letterlijk ‘’het borstelen van de huid’’. Het is een manier om de huid te scrubben, om dode huidcellen te verwijderen. Het borstelen vindt plaats op een droge huid. Deze verzorgingstechniek duurt ongeveer 5 minuten. Daarna een koude douche en je bent klaar! Dry Brushing heeft meerdere voordelen.

Gezonde, stralende huid

Een overschot aan dode huidcellen zorgt voor een doffe, grauwe gloed. Met Dry Brushing verwijder je dode huidcellen. De huid krijgt hierdoor een frisse, stralende glans. Ook stimuleert het borstelen de aanmaak van nieuwe cellen, waardoor de huid steviger aanvoelt. Verzorgende crèmes worden beter opgenomen. Zo verzorg en hydrateer je eenvoudig de huid.

Ontgiften van het lichaam

Dry brushing draagt bij aan het ontstoppen van de poriën, waardoor zweet en afvalstoffen het lichaam gemakkelijker verlaten. Besteed tijdens het borstelen extra aandacht aan je liezen en oksels. Hier zitten je lymfeklieren. Door het borstelen stimuleer je de bloedcirculatie en de werking van het lymfekliersysteem. De lymfeklieren dragen bij aan het afbreken van afvalstoffen, terwijl de verbeterde bloedcirculatie deze stoffen afvoert.

Energie boost

Door dagelijks de huid te borstelen verbeter je de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de cellen, organen en alle belangrijke lichaamsfuncties meer zuurstof. Je voelt je energieker dan ooit tevoren! Dry Brushing heeft ook een stress verlagend effect, omdat het vergelijkbaar is met een massage. Vijf minuten borstelen in de ochtend is dus een absolute aanrader! Een gekalmeerde mind in een energiek lichaam.

Helpt Dry Brushing ook tegen cellulite? Helaas, moeten we je op dit punt teleurstellen. De oorzaak van cellulite is een onderhuidse vetophoping. Dry Brushing vindt op de oppervlakte van de huid plaats, waardoor dit geen effect heeft op cellulite. Wil je cellulite verminderen? Lees dan deze tips.

De Dry Brushing techniek

Borstelen doe je bij voorkeur ’s ochtend, voordat je gaat douchen op een droge huid. Begin onderaan bij de voeten. Borstel richting het hart om de bloedcirculatie te bevorderen. Je kan ervoor kiezen om korte, rechte bewegingen te maken en deze af te wisselen met ronddraaiende bewegingen. Oefen niet te veel druk uit op de borstel. Blijf ook niet te lang op één plek borstelen. Maak contact met je lichaam, voel haar goed aan en wees lief voor je huid.

Heb je een rode, gevoelige huid na het borstelen? Dan ben je iets te enthousiast geweest. Laat de huid even tot rust komen.

Niet voor iedereen:

  • Dry Brushing wordt afgeraden bij:
  • Een droge, gevoelige huid
  • Een onstoken huid
  • Exceem, acne of psoriassis
  • Spataderen

Wil je beginnen met Dry Brushing? Fajah gebruikt het AC 950 cellulite massage apparaat van Medisana met de droogborstel kop.