Ervaar je veel stress? Dit is dé manier om te ontstressen

Ontspannen is iets wat in deze gekke periode helaas niet meer zo vanzelfsprekend is. Door de uitzichtloze situatie in de wereld merk ik dat mijn cortisol levels erg hoog zijn.

Stress hormoon

Cortisol is een hormoon wat je aanmaakt op een moment van stress. Bepaalde gedachtes en onbewuste overtuigingen veroorzaken stress in je lichaam. Hierdoor wordt de vecht-en vluchtreactie elke keer aangezet, terwijl dit niet nodig is. Elke keer als je lichaam in vecht- en vluchtstand gaat, veroorzaakt dit stress. Je lichaam stuurt in deze situatie alle energie en resources naar je armen en benen. Dit is logisch, omdat je moet vechten of vluchten. Er wordt in deze situatie geen energie verspilt aan groei en reparatie. En dit is de kern van het probleem. De meeste mensen spenderen enorm veel tijd in de stressreactie en weinig tijd in groei en reparatie. Het immuunsysteem wordt vervolgens ondermijnd. Hierdoor kunnen ziektes ontstaan en zich verder ontwikkelen. Je kan zelfs zeggen dat alle gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door stress.

Affirmaties

Het is belangrijk dat we bewust tijd gaan nemen om te ontstressen en dus te ontspannen. Ik doe zelf actief aan meditatie. Vorig jaar was ik gestart met de Medical Morning. Dit houdt in: 05:00 opstaan, dan mediteren en sporten. Ik vond dat heerlijk, de wereld staat nog even uit en je voelt dat de energie anders is. Ik deed vorig jaar veel aan ijsbaden en in de natuur zwemmen gedurende winter. Daarnaast lig ik elke avond voor het slapen gaan op mijn prikkel matje. Het is een acupressuur mat met ruim 8000 drukpunten. Dit matje zorgt voor het verlagen van je cortisol levels en het verhogen van je endorfine levels (gelukshormoon). Dit helpt mij om makkelijk in slaap te komen en als ik erop lig voel ik me helemaal ontspannen. Het is echt een momentje voor mezelf waarin ik mijn affirmaties even flink wat keren herhaal.

Soms val ik op het matje in slaap en gooi ik het s’ nacht ineens onder me vandaan als ik wakker wordt. Vaak leg ik mijn benen er ook even op. Als je op het matje ligt wordt je doorbloeding gestimuleerd. Het wordt rood doorbloed en gaat bij mij ook vaak jeuken. Ik heb niet zo’n goede doorbloeding in mijn benen. Hierdoor heb ik ook last van cellulite. Door regelmatig op het matje te liggen, stimuleer je de doorbloeding en de afvoer van je afvalstoffen. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je gezondheid. Al met al een super tool om je beter in je lijf en hoofd te voelen. Wij zijn super trots dat we hem hem in het assortiment van MKBM hebben mogen toevoegen.

Ben je benieuwd naar de MKBM Spijkermat met kussen? Klik hier om het prikkel matje te bekijken!