Groene thee extract, om sportprestaties te verbeteren en spierherstel te versnellen

Eerder schreef ik over MKBM Slimming Powder, een formule die je helpt bij het afvallen. In deze blog ga ik wat dieper in op een van de hoofdbestanddelen van
dit superpoeder – groene thee extract – en hoe het je onder andere ondersteunt tijdens het afvallen.

Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis, een groenblijvende struik die van oorsprong voorkomt in Zuid-Oost Azië. Groene thee wordt al duizenden jaren gedronken in Azië en tot de dag van vandaag is groene thee erg populair. Groene thee is namelijk een van de meest gedronken theesoorten ter wereld.

Wat is groene thee extract en wat zit erin?

Groene thee extract is de geconcentreerde vorm van groene thee. De werkzame stoffen zijn geconcentreerd en hierdoor heb je minder nodig om de positieve effecten te ervaren. Groene thee is niet gefermenteerd, wat betekent dat de actieve bestanddelen in de thee bewaard blijven.

Groene thee zit bomvol polyfenolen, de verzamelnaam hiervoor is catechinen. Polyfenolen zijn een grote groep natuurlijke stoffen die je vindt in planten en het zijn krachtige antioxidanten. Dit betekent dat ze vrije radicalen in het lichaam aanpakken en infecties tegengaan. Een deel van de groene thee bestaat uit cafeïne. Ook zit er theanine (een aminozuur) in wat een kalmerend effect heeft.

Waarom is groene thee extract zo goed voor je lichaam?

Groene thee extract zit bomvol met antioxidanten die je lichaam en gezondheid ondersteunen. Deze antioxidanten beschermen de cellen in je lichaam tegen oxidatieve stress. Uit onderzoek is gebleken dat groene thee extract onder andere de gezondheid van je hart bevordert, goed is voor je hersenen, de gezondheid van je huid verbetert en kan helpen je bloedsuikerspiegel te verlagen.

Hoe helpt groene thee extract bij het sporten en afvallen?

Groene thee helpt om je sportprestaties te verbeteren en versnelt je herstel. Dit heeft wederom te maken met de catechinen (antioxidanten) in groene thee extract, die schade op celniveau verminderen en bovendien spiervermoeidheid vertragen.

Hoe zit het dan met afvallen? Uit onderzoek blijkt dat de inname van groene thee extract helpt bij het verhogen van de vetverbranding en dus bij het afvallen. Het is vooral de combinatie van catechinen en cafeïne die hiervoor verantwoordelijk zijn. De stofwisseling neemt hierdoor in rust toe en je lichaam verbrandt vervolgens meer calorieën.

Benieuwd naar onze MKBM Slimming Powder? Klik hier!

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/groene%20thee%20extract

https://happyhealthy.nl/groene-thee-extract/

https://www.isditwelgezond.nl/10-voordelen-groene-thee-extract/

http://www.sportengezond.nl/wp-content/uploads/2016/01/Groene-thee.pdf

https://www.researchgate.net/profile/Craig_Schneider2/publication/24309791_Green_tea_Potential_health_benefits/links/0a85e52f2986fdb4bf000000/Green-tea-Potential-health-benefits.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5572593/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Catechine

https://degezondheidswinkel.be/blog/groene-thee-voordelen-meer-dan-afvallen/#gref

https://www.isditwelgezond.nl/10-voordelen-groene-thee-extract/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1038/oby.2007.176

https://www.fit.nl/voedingssupplementen/groene-thee-afvallen