Heb jij jouw innerlijke saboteur al herkend?

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Shanti Schiks, het zusje van Faya. Voor Mykillerbodymotivation schrijf ik blogs met als hoofd topic zelfliefde.

Innerlijke saboteur

Wanneer ik Fay haar nieuwe boek Killerbody Lifestyle open sla, lees ik een stukje over de innerlijke saboteur. Herkenbaar!! Ook ik heb hem. Maar steeds sneller word ik mij er bewust van als dat innerlijke stemmetje mij omlaag wil halen. Herkenning ervan is altijd de eerste stap. Dan kun je de negatieve gedachte, zoals mooi in het boek staat, veranderen.

En jij, heb jij jouw innerlijke saboteur al herkend?

Negatieve gedachtes

Je kunt het stemmetje herkennen aan negatief commentaar: dit kan je niet, dit is te hoog gegrepen voor jou, je bent niet mooi genoeg, ik vind dit doel toch niet zo leuk eigenlijk, moet je die wallen onder je ogen zien, die buik is te dik, het is niet voor mij weggelegd, ik ben nou eenmaal geen doorzetter, ik moet éérst even tot mijzelf komen, ik mag best een dag patat eten ook al zegt mijn dieet anders; ik ben toch de baas. Allemaal innerlijke negatieve affirmaties/gedachten waar je je vaak niet eens bewust van bent. En het vervelende is dat deze zelfkritiek zeer motiverend werkt. De innerlijke saboteur is geen voorstander van vernieuwing en groei, hij zorgt er liever voor dat je in het oude veilige blijft hangen.

Bewust worden van het stemmetje is een, het veranderen is twee. Wat hierbij kan helpen is dagelijks een meditatie doen, of zelfs twee, zodat je gedurende de dag de stem sneller herkent. We hebben schijnt wel 60.000 gedachten per dag, je bewust zijn van iedere gedachte is wat hoog gegrepen maar je kunt wel de richting bepalen. Denk jij jezelf omlaag of omhoog?

Verandering

En zoals in het Killerbody Lifestyle boek staat: Als je wilt groeien, zal je uit je comfortzone moeten stappen en dat is spannend. Verandering gaat niet vanzelf. Als jij gewend bent vaak negatief te denken, wat niet verkeerd is maar een gewoonte die we allen hebben in meerdere of mindere mate, kan het wat tijd in beslag nemen om dit patroon te veranderen.

Doorzetten is key

Het is een daad van zelfliefde om in beweging te blijven zowel geestelijk als lichamelijk. Om te erkennen dat je mens bent en dat je met vallen en vooral weer opstaan verder komt. We komen allemaal moeilijke momenten en gebeurtenissen tegen in ons leven. Misschien ben jij niet gelukkig op je werk of in je relatie of heb je het om wat voor reden even moeilijk. Misschien is het jouw patroon om dan meer te eten, om die ellende even niet te hoeven voelen. Het doorbreken van patronen kan lastig zijn om alleen te doen. In het nieuwe Killerbody Lifestyle boek is ook aandacht is gegeven aan het doorbreken van patronen. Motivatie opdrachten en tips van een psycholoog, wat wil je nog meer? De innerlijke saboteur niet meer het hoogste woord laten voeren maar in plaats daarvan je hart.

Als jij lief over jezelf denkt in plaats van jezelf saboteert; werkt dat door op alles! En zéker ook op jouw mooie goede voornemens.

Wil jij ook het nieuwe Killerbody Lifestyle boek wat zal zorgen voor geluk én een slank lichaam? Bestel het boek hier!