Hoe beta-alanine vermoeide spieren tegengaat en ondersteunt bij het afvallen

In deze blog ga ik wat dieper in op een van de hoofdbestanddelen van de MKBM Slimming Powder, beta-alanine. Beta-alanine is een niet-essentieel aminozuur (eiwit), dat wil zeggen dat het lichaam deze zelf produceert. Ook haalt je lichaam beta-alanine uit voeding.

Wat beta-alanine doet in het lichaam

Er is veel onderzoek gedaan naar het supplementeren van beta-alanine. Het nemen van beta-alanine verhoogt de hoeveelheid carnosine in de spieren. Carnosine is een aminozuur (je kunt aminozuren zien als de bouwstenen van eiwitten) die van nature in ons lichaam voorkomt. Carnosine reguleert de PH-waarde van het lichaam en dit beïnvloedt de energievoorziening en de heropname van melkzuur door de spieren. Carnosine staat niet alleen bekend om het feit dat het vermoeide spieren tegengaat, maar uit studies blijkt dat carnosine verouderingsprocessen in het hele lichaam tegengaat, doordat het antioxidant-eigenschappen bezit.

Nu denk je misschien, waarom niet extra carnosine innemen in plaats van beta-alanine?

Dit is niet logisch, omdat de spieren niet direct carnosine opnemen. Het maag-darm stelsel breekt de carnosine die je inneemt af in beta-alanine en histidine, beide zijn dit aminozuren.
De hoeveelheid beta-alanine is uiteindelijk wat de carnosine in de spier doet ontstaan.

Verhoogde capaciteit spieren met beta-alanine

Als je beta-alanine inneemt, neemt het vermogen van de spieren om te presteren tijdens high-intensity work-outs toe, omdat ze minder snel vermoeid en verzuurd raken. Je stelt als het ware de verzuring van de spieren uit. Zo kom je tot net even wat extra spierprikkels en intensievere work-outs. Dat effect is vooral aangetoond bij sportprestaties die tussen de 60 en 240 seconden duren. Bij langdurige inspanning heeft beta-alanine minder effect.

Beta-alanine heeft mogelijk een versterkend effect bij het gebruik van creatine. Er zijn diverse onderzoeken die verbeteringen in prestatie laten zien als beta-alanine en creatine gecombineerd worden. Beide zijn verwerkt in de MKBM Slimming Powder.

Hoe beta-alanine ondersteunt bij het afvallen

Als je tijdens het afvallen intensieve cardio doet of krachttraining gericht op vetverlies kan beta-alanine je ondersteunen, omdat je langer achtereen in hoog tempo kan presteren. Tijdens krachttraining kan je meer herhalingen aan en als je intensieve cardio doet zoals een HIIT work-out hou je het langer vol.

Benieuwd naar onze MKBM Slimming Powder? Bestel de super poeder hier!

https://www.eigenkracht.nl/supplementen/specifieke-supplementen/beta-alanine

https://s3.amazonaws.com/academia.edu.documents/43844955/The_Role_of_-alanine_Supplementation_on_20160317-20037-pvj2h0.pdf?response-content-disposition=inline%3B%20filename%3DThe_Role_of_-alanine_Supplementation_on.pdf&X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=AKIAIWOWYYGZ2Y53UL3A%2F20191121%2Fus-east-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20191121T132459Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=84356430cd87cf1ca714840f92d12fdf566feafc2a7b59e3c0592c9525892a80

https://nl.wikipedia.org/wiki/Carnosine

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/61320-carnosine-goed-voor-de-huid-ogen-hersenen-en-spieren.html

https://www.allesoversport.nl/artikel/factsheet-beta-alanine/

https://fitguide.nl/bodybuilding/beste-supplementen-cutten-afvallen/

https://www.fit.nl/voedingssupplementen/beta-alanine